Υγεία & Ομορφιά
Επιλογή μάσκας
Φροντίδα

Πώς να Επιλέξετε Μάσκα για το Παιδί σας

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Αποτελεί σίγουρα ένα έξτρα κόστος για όλους.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγουμε τη μάσκα που θα αγοράσουμε είναι κυρίως τα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί, το σχέδιο ή το χρώμα της και φυσικά η αποτελεσματικότητά της.

Η αποτελεσματικότητα επηρεάζεται από διάφορα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το σωστό μέγεθος και η εφαρμογή ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του προσώπου.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς θα επιλέξετε την καλύτερη μάσκα για το παιδί σας, έτσι ώστε να το προστατεύει σωστά χωρίς να το ενοχλεί ή να του προκαλεί εκνευρισμό και δυσφορία.

Παιδική μάσκαΣυγκεκριμένα, η χρήση μάσκας στο σχολείο μειώνει τις πιθανότητες να βρεθούν τα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό και να εκδηλώσουν τα συμπτώματά του, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο ιικό φορτίο που φέρει ένα μολυσμένο άτομο βρίσκεται στη μύτη και στον λαιμό, η μάσκα στα παιδιά που μιλάνε, έρχονται κοντά το ένα με το άλλο, παίζουν, φωνάζουν και τραγουδούν όλα μαζί κρίνεται παραπάνω από αναγκαία.

​Πώς θα επιλέξετε παιδική μάσκα

Η μάσκα που θα φοράει το παιδί σας θα πρέπει να είναι στο σωστό μέγεθος για την ηλικία και το πρόσωπό του.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να μένουν κενά στα πλαϊνά του προσώπου του.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχει το σωστό φιλτράρισμα, δηλαδή να μπλοκάρει επαρκώς τα μικροσωματίδια.

Η μάσκα έχει καταλήξει επίσης θέμα αισθητικό.

Θα πρέπει δηλαδή να αρέσει αισθητικά στο παιδί σας, σε σχέδιο και χρώμα, ώστε να τη δει και σαν παιχνίδι που θα θέλει να παίξει ή σαν ένα όμορφο αξεσουάρ που θα θέλει να φορέσει.

Επίσης, θα πρέπει να του είναι άνετη από πλευράς υλικού, ώστε να αναπνέει καλά και να την αντέχει.

Καλό θα είναι να μην είναι υφασμάτινη.

Οι μεμονωμένες υφασμάτινες μάσκες προσφέρουν διαφορετικό βαθμό προστασίας ανάλογα με τον αριθμό των στρωμάτων και τον τύπο του υφάσματος.

Πιο προστατευτικές είναι οι χειρουργικές μάσκες ή καλύτερα οι παιδικές μάσκες Ν95 (FFP2) που υπάρχουν πλέον και για παιδιά.

Οπωσδήποτε μετά την επιλογή της χρειάζεται να δείξετε στο παιδί σας πώς γίνεται η σωστή εφαρμογή και η αφαίρεσή της όταν βρεθεί σε ασφαλές μέρος και θελήσει να τη βγάλει.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενούρηση

yoadmin

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Αντηλιακό για το Μωρό σας

Bάνα Νικολαίδου

Η Κατάλληλη Φροντίδα του Δέρματος του Νεογέννητου

yoadmin

Μαμά Πάρε με Αγκαλιά

yoadmin

Παιδί, Ηλιακό Έγκαυμα και Θερμοπληξία

yoadmin

Πώς θα Καθαρίσετε Σωστά τη Μύτη του Μωρού σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ