Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξουαλικότητα

Πώς η Παχυσαρκία Επηρεάζει την Ερωτική μας Ζωή

Η ερωτική μας διάθεση σίγουρα εξαρτάται τόσο από την φυσική όσο και από την ψυχολογική μας κατάσταση.

Η αρνητική εικόνα για το σώμα καθώς και προβλήματα υγείας, όπως τα παραπανίσια κιλά, οι πόνοι ή οι τραυματισμοί, λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στην σεξουαλική μας ζωή.

Συγκεκριμένα η παχυσαρκία, μειώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει τη σεξουαλική υγεία.

Μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Συγκεκριμένα η παχυσαρκία, μειώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει τη σεξουαλική υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ στις παχύσαρκες γυναίκες καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων.

Η ζωή των γυναικών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, λόγω των κοινωνικών πιέσεων και του στιγματισμού.

Σε σύγκριση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικό σύντροφο, ενώ οι παχύσαρκοι άντρες 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερες από μία ερωτικές συντρόφους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, οι παχύσαρκοι άντρες:

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες.

Ακόμη, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες.

Οι παχύσαρκες γυναίκες από την άλλη:

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι παχύσαρκες γυναίκες επισκέπτονται λιγότερο συχνά το γυναικολόγο, συγκριτικά με γυναίκες κανονικού βάρους.

Ακόμη, έχουν την τάση να αποφεύγουν να ζητήσουν συμβουλές για αντισύλληψη ή να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αντισύλληψης, με συνέπεια να έχουν πολύ περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις από τις υπόλοιπες.

Επιπλέον, έρευνες έδειξαν ότι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο μέσω Ίντερνετ και να βλέπουν πορνογραφικό υλικό.

Την ίδια στιγμή όμως οι γυναίκες αυτές δήλωναν ότι δεν θεωρούν το σεξ σημαντικό στη ζωή τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν την τάση να μην συνάπτουν υγιείς ερωτικές σχέσεις, κυρίως λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης που τους προκαλεί η αρνητική εικόνα για το σώμα τους.

Αυτό που αναδεικνύουν τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών είναι η σημασία του να «μπούμε στη θέση» των παχύσαρκων ατόμων και να αντιληφθούμε τους περιορισμούς και τον κοινωνικό στιγματισμό που βιώνουν, εξαιτίας του σωματικού τους βάρους.

Σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα και πρέπει να απολαμβάνει την ερωτική του ζωή, ανεξάρτητα από την εξωτερική του εμφάνιση.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόνος στο Στομάχι μετά το Σεξ

yoadmin

Σεξ Χωρίς Προφυλακτικό – Πότε Είναι Ασφαλής Επιλογή

Οργασμός χωρίς Διείσδυση με Αιδοιολειξία

yoadmin

Το Τακτικό Σεξ Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο για την Καρδιά

Καταχρήσεις και Σεξουαλική Απόδοση στους Άνδρες

yoadmin

Σεξουαλικός Πόνος στις Γυναίκες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ