Υγεία & Ομορφιά
Το σεξ και ο έρωτας είναι δυο διαφορετικά πράγματα, τα οποία τα δύο φύλα τα αντιλαμβάνονται και τα βιώνουν επίσης διαφορετικά.
Σεξ Σχέσεις

Πώς Αντιλαμβάνονται τα Δύο Φύλα το Σεξ

Το σεξ και ο έρωτας είναι δυο διαφορετικά πράγματα, τα οποία τα δύο φύλα τα αντιλαμβάνονται και τα βιώνουν επίσης διαφορετικά.

Αυτή η διαφορά ήταν εντονότερη παλιά, όταν ο άντρας ήταν περισσότερο απελευθερωμένος στην έκφραση της σεξουαλικής του επιθυμίας σε σχέση με τη γυναίκα που ήταν πιο περιορισμένη από την οικογένειά της και την κοινωνία.

Ο άντρας μπορούσε να εκφράσει τη σεξουαλική του προτίμηση και έλξη για μια γυναίκα χωρίς περιορισμούς και να κάνει σεξ χωρίς να εμπλακεί απαραίτητα συναισθηματικά.

Για μια γυναίκα όμως κάτι τέτοιο ήταν ανήθικο.

Η σεξουαλική επιθυμία εκφραζόταν μόνο μέσω της ερωτικής έλξης που αισθανόταν μια γυναίκα για έναν άντρα.

Παλιότερα λοιπόν, ο έρωτας και το σεξ ήταν δύο έννοιες αλληλένδετες, η μία δεν μπορούσε να υπάρξει χωρίς την άλλη.

Η σεξουαλική ικανοποίηση και κορύφωση δεν ήταν κάτι που θα διεκδικούσε μια γυναίκα εύκολα από τον σύντροφό της.

Με το πέρασμα των δεκαετιών η γυναίκα γνώρισε περισσότερο το σώμα της, διεκδίκησε το δικαίωμά της στη σεξουαλική απόλαυση, το κέρδισε και κατέρριψε σε σημαντικό βαθμό τους περιορισμούς που χαρακτήριζαν τη σεξουαλική της έκφραση ανήθικη.

Παρά τις αλλαγές μέσα στο πέρασμα των χρόνων, οι άντρες και οι γυναίκες φαίνεται ότι συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται σε πολλά σημεία διαφορετικά τον έρωτα και το σεξ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Η γυναίκα παρότι δεν είναι πια περιορισμένη όπως παλιότερα, συνεχίζει να βλέπει πιο ρομαντικά τον έρωτα και το σεξ.

Η σεξουαλική επιθυμία ως ένστικτο και ορμή υπάρχει για την ίδια όπως και για τον άντρα, όμως εκείνη φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και συναισθηματικά.

Στην πλειοψηφία των γυναικών ο έρωτας και το σεξ ταυτίζονται.

Η γυναίκα αισθάνεται ελεύθερη να εκφραστεί σεξουαλικά, αλλά η σεξουαλική έκφραση έχει μια πιο ρομαντική προέκταση.

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται εξίσου έντονα και από τα δύο φύλα.

Από την άλλη πλευρά ο άντρας φαίνεται να βιώνει διαφορετικά τον έρωτα και το σεξ συγκριτικά με τη γυναίκα, μιας και ήταν ανέκαθεν πιο απελευθερωμένος σε ό,τι αφορά στην έκφραση της σεξουαλικότητάς του και τη διεκδίκηση της ευχαρίστησης μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Μπορεί δηλαδή ένας άντρας να βιώσει μια σεξουαλική εμπειρία έντονα χωρίς να εμπλακεί συναισθηματικά εστιάζοντας σε ένα σεξουαλικό ερέθισμα που μπορεί να τον διεγείρει και να τον οδηγήσει στην κορύφωση.

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται εξίσου έντονα και από τον άντρα όμως, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί σαν κυνηγός, διεκδικώντας τη γυναίκα για την οποία αισθάνεται ερωτική έλξη.

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν μπορούν να γενικευτούν οι διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών όσον αφορά στο πώς βιώνει ο καθένας το σεξ και τον έρωτα.

Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου είναι μοναδικός με μοναδικά συναισθήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες, όπως και οι άντρες, μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά σχετικά με το πώς βιώνουν κάποιες εμπειρίες.

Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο σε βιολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με το φύλο, αλλά και σε ψυχολογικούς και κοινωνικούς, όπως και σε καταγραφές βιωμάτων και πεποιθήσεων που έχουν πάρει από την οικογένειά τους.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θλίψη Μετά το Σεξ – Γιατί Εμφανίζεται

Bάνα Νικολαίδου

Αντισύλληψη – Οι πιο Συνηθισμένοι Μύθοι που δεν Πρέπει να Πιστεύετε

3 Στάσεις για Μέγιστη Απόλαυση σε Περιπτώσεις Μικρού Μεγέθους

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Καλοκαιρινές Κολπίτιδες

Editor6 pharma

Τονώστε τη Σεξουαλική Ζωή σας μετά την Καραντίνα

Μυστικά για να Απογειώσετε το Σεξ με τον Σύντροφό σας

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ