Υγεία & Ομορφιά
Το πέλμα είναι το μέρος του ποδιού που δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο.
Κυκλοφορικό

Πόνοι στα Πόδια – Μια Σκληρή Καθημερινότητα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα, οι έντονοι ρυθμοί στην εργασία, καθώς και το στρες, είναι μερικοί από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην καταπόνηση ανθρώπινου σώματος, καθώς συχνά πολλοί εργαζόμενοι και μη, ταλαιπωρούνται από μια σειρά παθήσεων οι οποίες προκαλούν έντονους πόνους στα πόδια και στα πέλματα.

Το πέλμα είναι το μέρος του ποδιού που δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο.
Οι πιο συνηθισμένες παθήσεις των πελμάτων είναι η γαμψοδακτυλία, η σφυροδακτυλία, το «κότσι», φουσκάλες και κάλοι, πλατυποδία, κοιλοποδία, πελματιαία απονευρωσίτιδα, πτώση μεταταρσίων και καμάρας, άκανθα πτέρνας.

Το πέλμα είναι το μέρος του ποδιού που δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο.

Ως αποτέλεσμα η φροντίδα τους είναι σημαντική και καθημερινή ανάγκη.

Το άγχος της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν χρόνο για τη σωστή τους φροντίδα.

Το άμεσο αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να θέλει να γυρίσει σπίτι για να βγάλει τα παπούτσια ή περιορίζει έντονα την κινητικότητα του και την κοινωνική του ζωή.

Η χρήση κακής ποιότητας υποδημάτων, οι γενετικοί παράγοντες, η αρθρίτιδα, τα νευρολογικά νοσήματα, οι τραυματικές καταστάσεις των ποδιών, η ορθοστασία είναι μερικοί από τους πιο σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των ποδιών.

Περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους υποφέρει στην καθημερινότητά του από πόνο στα πέλματα.

Και παρ’ ότι το σύμπτωμα είναι πολύ συχνό, ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ξεκούραση και το ποδόλουτρο.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η ξεκούραση δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση.

Η χρήση ορθοπεδικών ανατομικών πελμάτων (πάτοι σιλικόνης, υποπτέρνια) και άλλων βοηθημάτων είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σφαιρικά και με καλύτερα αποτελέσματα.

Η σωστή χρήση ανατομικών υποδημάτων είναι η αρχή της θεραπείας με τη συμπληρωματική χρήση βοηθημάτων στήριξης του πέλματος και των δακτύλων.

Η χρήση ανατομικών πελμάτων σιλικόνης και τα προστατευτικά δακτύλων προστατεύουν από τους πόνους, βελτιώνουν το βάδισμα, απορροφούν τους κραδασμούς και ρυθμίζουν το κέντρο βάρος του ατόμου.

Πόνοι στα Πόδια - Μια Σκληρή Πραγματικοτητα

Με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, ο ασθενής μπορεί να απευθυνθεί στον φαρμακοποιό, για τη σωστή ιατρική συμβουλή και πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα άμεσα.

Τα προϊόντα που υπάρχουν, όπως τα διαχωριστικά δακτύλων, τα πέλματα σιλικόνης, τα επιθέματα για τους κάλλους, τις σκληρύνσεις και τις φουσκάλες είναι μερικά από τα προϊόντα που είναι απαραίτητα.

Επιπρόσθετα, ανάλογα με τις ανάγκες σας, για παράδειγμα το είδος εργασίας ή άθλησης, ρωτήστε για τον σωστό πάτο σιλικόνης ώστε να προλάβετε τους πόνους που μπορούν να δημιουργηθούν από την έντονη κόπωση.

Σε περίπτωση που υπάρχει προδιάθεση για το «κότσι» κάλο είναι από τα πρώτα συμπτώματα να απευθύνεστε στον ορθοπεδικό και στον φαρμακοποιό για την αγορά του σωστού νάρθηκα hallus valgus, όπως ονομάζεται.

Με τη βοήθεια του Φαρμακοποιού σας μπορείτε κι εσείς να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

Παύλου Αντώνιος, Φαρμακοποιός
Με την ευγενική χορηγία EASY STEP FOOT CARE ΟΡΘΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΒΕΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Κορυφαίες Τροφές που Καθαρίζουν τις Αρτηρίες από τη Χοληστερίνη

d.tsagkrinos

Φλεβίτιδα στα Πόδια – Πώς Μπορείτε να την Προλάβετε

d.tsagkrinos

Στίγμα Μεσογειακής Αναιμίας – Διάγνωση και Ενδεδειγμένη Διατροφή

4 Καθημερινά Σφάλματα που Προκαλούν Υψηλή Χοληστερίνη

d.tsagkrinos

Πώς να Ανακουφιστείτε από τα Πρησμένα Πόδια

Bάνα Νικολαίδου

Αντιμετωπίστε τις Αιμορροΐδες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ