Υγεία & Ομορφιά
Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.
Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.
Διατροφή

Ποιες Είναι οι «Μαγικές» Τροφές που Καταπολεμούν τις Ρυτίδες

Το μότο «είμαστε ό,τι τρώμε» είναι μία μεγάλη αλήθεια που επιβεβαιώνεται και από την επιστήμη.

Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.

Η όψη της επιδερμίδας μας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η θαμπή επιδερμίδα, οι πανάδες τα σκασίματα και κυρίως οι ρυτίδες είναι ενδείξεις του αν ακολουθούμε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής ή όχι.

Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.

Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε από Αμερικάνους επιστήμονες μια λίστα με τα τρόφιμα που περιέχουν ή βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τα δεδομένα από διάφορες έρευνες ξεχώρισαν κάποιες τροφές ως ασπίδα κατά του γήρατος.

Ποιες είναι αυτές;

Αρχικά, τα πουλερικά φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική πηγή κολλαγόνου.

Η συχνή κατανάλωση πουλερικών βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας ειδικά αν μαγειρεύονται υγιεινά και δεν χρησιμοποιείται πολύ λάδι.

Επίσης, η βιταμίνη C και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα.

Η θαμπή επιδερμίδα, οι πανάδες τα σκασίματα και κυρίως οι ρυτίδες είναι ενδείξεις του αν ακολουθούμε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής ή όχι.

Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στο δέρμα και κυρίως στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Ωστόσο, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι έχουν θετική επίδραση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο.

Ακόμη, το σκόρδο μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου, αλλά και να εμποδίσει τη διάσπασή του.

Επιπλέον έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για το κρύωμα και το βήχα.

Τέλος, τα φασόλια και άλλα λαχανικά επίσης συγκαταλέγονται στη λίστα, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου.

Το συμπέρασμα: μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παρατείνουν τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας.

Δεν αξίζει, λοιπόν, να τις δοκιμάσουμε;

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Χειρότερες Τροφές για το Δέρμα

Evi Makavelou

5 Οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Evi Makavelou

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

a.alefragkis

Το Κατάλληλο Πρωινό στην Εγκυμοσύνη

Evi Makavelou

Τι να μην Καταναλώνετε Πριν τον Ύπνο;

Evi Makavelou

Λόγοι που το Άμυλο Είναι Σημαντικό

Evi Makavelou

Οι Κανόνες της Ισορροπημένης Διατροφής

Evi Makavelou

Γι’ Αυτούς τους Λόγους θα Πρέπει να Πίνετε Γάλα Κάθε Μέρα

a.alefragkis

Χορτοφαγία

yoadmin

Τα Οφέλη της Μαύρης Σοκολάτας για την Υγεία

a.alefragkis

Συμβουλές Διατροφής για να Έχετε Ενέργεια

Evi Makavelou

Ξίδι – Αδυνάτισμα και Καλή Υγεία

a.alefragkis