Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

ΠΟΕΔΗΝ – Η Δημόσια Υγεία Βρίσκεται στην Εντατική

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει επίσης, ότι «χρειάζεται άμεση πρόσληψη προσωπικού και κονδύλια».

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την αντίθεσή της στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα παραμείνουν και εφέτος καθηλωμένες στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Ποιοτική Δημόσια Υγεία με τέτοιο ύψος δαπανών δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σχετικά με τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει, ότι «η χώρα μας έχει ήδη το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη.

Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι 3,5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1%».

Προσθέτει, ότι «η εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων από ιδιώτες θα στοιχίσει ακριβά στο κράτος, θα ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις και θα μετακυλήσει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν πάσχει από περαιτέρω ιδιωτικοποίηση για να ικανοποιήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από επενδύσεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία αν και έχουν χρέη 800 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση εφέτος βρίσκεται στο ύψος της περσινής (όριο δαπανών 1,5 δισ. ευρώ)».

Η ΠΟΕΔΗΝ επίσης, σημειώνει ότι «κατά 25.000 λιγόστεψε το προσωπικό τα χρόνια των Μνημονίων.

Μόνο για τα έτη 2018 και 2019 υπήρξαν 4.000 αποχωρήσεις και μηδενικές προσλήψεις. 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού των Νοσοκομείων».

Καταλήγει επιπλέον, πως «η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη δεν υφίσταται, ενώ οι κτηριακές υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακή κατάσταση».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Πώς η ΧΑΠ και το Κάπνισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο

yoadmin

Κορωνοϊός – Τι Προτείνουν οι Επιστήμονες για το Ασφαλέστερο Άνοιγμα των Σχολείων

Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer – Σεπτέμβριος 2018

yoadmin

Εγκλωβισμένες στη Βία Χιλιάδες Γυναίκες στη Διάρκεια της Καραντίνας

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

yoadmin

Πάνω από Ένας Θάνατος στους Οκτώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συνδέεται με τη Ρύπανση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ