Υγεία & Ομορφιά
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».
Επικαιρότητα

ΠΟΕΔΗΝ – Η Δημόσια Υγεία Βρίσκεται στην Εντατική

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει επίσης, ότι «χρειάζεται άμεση πρόσληψη προσωπικού και κονδύλια».

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την αντίθεσή της στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα παραμείνουν και εφέτος καθηλωμένες στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Ποιοτική Δημόσια Υγεία με τέτοιο ύψος δαπανών δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σχετικά με τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει, ότι «η χώρα μας έχει ήδη το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη.

Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι 3,5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1%».

Προσθέτει, ότι «η εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων από ιδιώτες θα στοιχίσει ακριβά στο κράτος, θα ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις και θα μετακυλήσει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν πάσχει από περαιτέρω ιδιωτικοποίηση για να ικανοποιήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από επενδύσεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία αν και έχουν χρέη 800 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση εφέτος βρίσκεται στο ύψος της περσινής (όριο δαπανών 1,5 δισ. ευρώ)».

Η ΠΟΕΔΗΝ επίσης, σημειώνει ότι «κατά 25.000 λιγόστεψε το προσωπικό τα χρόνια των Μνημονίων.

Μόνο για τα έτη 2018 και 2019 υπήρξαν 4.000 αποχωρήσεις και μηδενικές προσλήψεις. 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού των Νοσοκομείων».

Καταλήγει επιπλέον, πως «η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη δεν υφίσταται, ενώ οι κτηριακές υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακή κατάσταση».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορωνοϊός Ακυρώνει Εκατομμύρια Χειρουργεία Παγκοσμίως

admin

Κορωνοϊός και Φυματίωση

admin

Ένα Όμορφο Χαμόγελο Είναι Ένα Υγιές Χαμόγελο!

Νέο Πρόγραμμα Αιμοδοσίας

admin

Πότε το Κινητό Γίνεται Εξάρτηση Οδηγώντας μας ακόμη και σε Κατάθλιψη;

admin

Η Covid-19 Επιτίθεται Απευθείας και στο Πάγκρεας Απορρυθμίζοντας το Σάκχαρο

Evi Makavelou

Αναδρομή στην Ιστορία – Η Αρχή και το Τέλος μίας Πανδημίας

admin

Οι Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας θα Έπρεπε να Είναι µία Αυτονόητη Συνθήκη

admin

Έναν Χρόνο Μετά, οι Αγορές Είναι Γεμάτες στην Κινεζική Πόλη όπου Εμφανίστηκε η COVID-19

Η Νέα Μετάλλαξη του Κορωνοϊού στη Νότια Αφρική Αποτελεί Σημαντικό Πρόβλημα

Κορωνοϊός – Οι Επιπτώσεις της Νόσου σε Παιδιά από Χαμηλά Κοινωνικοοικονομικά Στρώματα

admin

Νέα Γoνιδιακή Θεραπεία Φαίνεται να Μείωσε Μόνιμα την Κακή Χοληστερίνη και τα Τριγλυκερίδια

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter