Υγεία & Ομορφιά
Image default
Εταιρικά Νέα

Πλούσιο το Έργο Εθελοντισμού της Εταιρίας MSD

Με διάθεση να κάνουν τη διαφορά για τη βελτίωση και την προστασία της ίδιας της ζωής, οι εργαζόμενοι της MSD μέσα στο 2018 στήριξαν πλήθος Οργανισμών αξιοποιώντας την καινοτόμο πολιτική εθελοντισμού “MSDGivesback”.

Η πολιτική αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να προσφέρει 40 ώρες τον χρόνο σε δραστηριότητες εθελοντισμού βοηθώντας Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής του.

Από το 2015 και μέσα στο ευρύτερο πνεύμα Κοινωνικής Ευθύνης που διέπει την εταιρία, οι εργαζόμενοι έχουν στόχο τις 5.000 ώρες εθελοντισμού ετησίως.

Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν συνομίλησαν με Οργανισμούς της τοπικής κοινωνίας, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες τους και στήριξαν τους:

ΕΛΕΠΑΠ, ΠΕΚ/ΑμεΑ, ΚΙΒΩΤΟΣ, ΦΛΟΓΑ, Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας, Ορφανοτροφείο Μέλισσα στη Θεσσαλονίκη, Φιλανθρωπικό Σωματείο – Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, Παιδικά Χωριά SOS, Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Δουραχάνης στα Ιωάννινα καθώς και την 1η αποθήκη ΔΥΠΕ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που έπαθε ζημιές από την πυρκαγιά του Ιουλίου.

Σημαντικές δράσεις που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 ήταν και η υποστήριξη των αναγκών των παιδιών του Ορφανοτροφείου του Βόλου, ο καθαρισμός της παραλίας του Αλίμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τη Μεσόγειο αλλά και η εθελοντική εργασία στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ενέργεια αφορούσε την παροχή εθελοντικής εργασίας στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο 60 παιδιά περίπου και οι συνοδοί τους, αλλά και στις δομές φιλοξενίας της οργάνωσης στο Βόλο και τα Ιωάννινα.

Δουλεύοντας με κέφι και σε ομάδες για όλους τους παραπάνω 14 Οργανισμούς, οι εργαζόμενοι της MSD έβαψαν, τακτοποίησαν, καθάρισαν, ταξινόμησαν πράγματα, δημιούργησαν, συγκέντρωσαν τρόφιμα και ανταποκρίθηκαν σε πραγματικές ανάγκες.

Γέμισαν με συναισθήματα χαράς και περηφάνιας για τη συνεισφορά τους και τις ζεστές και απλές πράξεις αλληλεγγύης.

Περήφανοι που είδαν την άμεση ικανοποίηση στα μάτια όλων όσων βοήθησαν, αλλά και για τις σχέσεις εμπιστοσύνης που συνεχίζουν να χτίζουν καθημερινά με όλους αυτούς τους Οργανισμούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι ενέργειες αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το έργο του εθελοντισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σπουδαιότητας για την MSD.

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή.

Η MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck&Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ.

Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς.

Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και οι πρώτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Twitter.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγαλώνουμε με Υγεία – Μία Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης από τη Pfizer Ελλάς

yoadmin

Give Away Gift Box από την ανάPLASIS! Μπες στον Διαγωνισμό και Κέρδισε το πιο Υπέροχο Δώρο Περιποίησης!

yoadmin

PLATINUM A.E. – Ο Σύμμαχός σας για την Υγεία

yoadmin

OTOSAN Nasal Wash, Ρινικές Πλύσεις Νέας Γενιάς

Συμφωνία Pfizer και BioNTech για την από Κοινού Ανάπτυξη Δυνητικού Εμβολίου κατά της Νόσου COVID-19

yoadmin

Άμεση Διάθεση Εργαστηριακών Τεστ Ανίχνευσης Αντισωμάτων στην Ελλάδα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ