Υγεία & Ομορφιά
Παράνομες Πωλήσεις Φαρμάκων στο Διαδίκτυο
Πρόληψη

Παράνομες Πωλήσεις Φαρμάκων στο Διαδίκτυο

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Ιταλοί καταναλωτές ψάχνουν συστηματικά στο διαδίκτυο για να βρουν εξειδικευμένα site που πουλάνε φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα, που στην πλειονότητά τους όμως λειτουργούν παράνομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από το Υπουργείο Υγείας περίπου 5 εκατομμύρια Ιταλών κάνουν τις φαρμακευτικές αγορές τους από το διαδίκτυο.

Κάποιοι από ντροπή, επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον Ιατρό τους και να του ζητήσουν να τους συνταγογραφήσει χάπια Viagra για παράδειγμα, άλλοι για να επωφεληθούν από προϊόντα απαγορευμένα στην Ιταλία, όπως τα αναβολικά ή προϊόντα που δεν κυκλοφορούν ακόμα στην ιταλική αγορά.

Παράνομες Πωλήσεις Φαρμάκων στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό Υγείας, 75.000 Ιταλοί είναι εθισμένοι στις ηλεκτρονικές αγορές και περίπου το 20% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει ηλεκτρονική αγορά φαρμάκων.

Για την ιατρική κοινότητα η πλειονότητα των αγοραστών αγοράζουν προϊόντα άγνωστης προέλευσης και χωρίς να ξέρουν την πραγματική τους σύνθεση.

Και δυστυχώς αγνοούν τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους, όπως τονίζει ο Dominico Di Giorgio,υπεύθυνος του τμήματος ποιότητας και παραποίησης του AIFA (Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου), προσθέτοντας ότι μόλις το 0,6% από τα 40.000 site λειτουργούν νόμιμα.

Παράνομες Πωλήσεις Φαρμάκων στο Διαδίκτυο

Ο AIFA κάνει κάποιες δραστικές ενέργειες, αλλά κάθε site που κλείνει αντικαθίσταται άμεσα από κάποιο άλλο.

Για να γίνουν λοιπόν πιο αποτελεσματικοί έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο ονόματι Fakeshare σε συνεργασία και με άλλες χώρες που πλήττονται από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σερβία.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεφλεξολογία και Πεπτικό Σύστημα

Πόνοι στο Γόνατο – Καταπολεμήστε τους με Φυσικούς Τρόπους

Οδηγίες για τη Σωστή Εφαρμογή Αντισηπτικού Τζελ στα Χέρια

d.tsagkrinos

Τα «Έξυπνα» Κινητά Ενέχουν Κινδύνους

yoadmin

Οι Επιπτώσεις του Κρύου στο Δέρμα μας

Editor6 pharma

Η Συμβολή της Φυτοθεραπείας στις Διαταραχές Ύπνου

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ