Υγεία & Ομορφιά
Παιδιά Xωρίς Πρωινό Έχουν Έλλειψη Βιταμινών
Παιδική Διατροφή

Παιδιά Xωρίς Πρωινό Έχουν Έλλειψη Βιταμινών

Έρευνα που έγινε σε σχολεία των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο Journal of Adolescent Health, διαπίστωσε ότι το 19% των μαθητών που παρέλειπαν το πρωινό εμφάνιζαν χαμηλότερα ποσά διαφόρων μετάλλων και βιταμινών, συγκριτικά με τους συμμαθητές τους οι οποίοι έτρωγαν πρωινό.

Τα θρεπτικά συστατικά που χάνουν τα παιδιά όταν παραλείπουν το πρωινό τους, σπάνια αναπληρώνονται από άλλα γεύματα.

Παιδιά Xωρίς Πρωινό Έχουν Έλλειψη Βιταμινών

Επίσης, παρατηρηθηκε ότι ένα σωστό πρωινό βελτιώνει την απόδοση στο σχολείο και την ευκολία παρακολούθησης των μαθημάτων.

Παιδιά που παίρνουν πρωινό εμφανίζουν σπανιότερα κατάθλιψη, άγχος ή υπερκινητικότητα.

Επίσης, σκέφτονται γρηγορότερα και πιο καθαρά, αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία και έχουν μικρότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για πόνους στην κοιλιά ή ζάλη.

Παιδιά Xωρίς Πρωινό

Ιδιαίτερης σημασίας, όμως, δεν είναι μόνο η ύπαρξη του πρωινού αλλά και η ποιότητά του.

Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να παρέχει στο παιδί το 25-30% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να παρέχει πρωτεΐνες, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες καθώς και πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά, που τα παιδιά συχνά δεν προσλαμβάνουν επαρκώς όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Το πρωινό όχι μόνο προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται στο ξεκίνημα της ημέρας, αλλά έχει βρεθεί πως τα παιδιά που παίρνουν καλό πρωινό έχουν 2-5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουν τα 2/3 των συνιστώμενων ημερήσιων προσλήψεων από τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά (π.χ. τυρόπιτες, πατατάκια, γαριδάκια κ.α.) στο σχολείο ή και έξω από αυτό.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρειάζεται το Παιδί Πολυβιταμινούχα Συμπληρώματα Διατροφής ή Όχι;

yoadmin

Μια Βιταμίνη την Ημέρα, τις Αρρώστιες Κάνει Πέρα

yoadmin

Συμπληρώματα Διατροφής για την Ανάπτυξη των Παιδιών

Προβλήματα και Αλλεργίες στη Βρεφική Διατροφή

yoadmin

Μια Βιταμίνη την Ημέρα τις Ασθένειες Κάνει Πέρα

yoadmin

Ταχίνι – Απαραίτητο στην Καθημερινή Διατροφή του Παιδιού σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ