Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με το το Εθνικό Κέντρο Αίματος (ΕΚΕΑ) θα πραγματοποιήσει «εορταστική εθελοντική αιμοδοσία» την Πέμπτη 11/6/2020 και ώρες 12:00-19.00 στο στεγασμένο χώρο της κεντρικής εισόδου  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς, έχει σαν στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Τη φετινή χρονιά ο εορτασμός είναι αναγκαστικά προσαρμοσμένος στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από δύο σύντομες συναυλίες που θα γίνουν στον χώρο της αιμοδοσίας στις 14:30 και στις 17:30.

Συμμετέχουν δύο δεκαμελή σχήματα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία, στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δράσεων, θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες διάσημων συνθετών.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τ. 210 728 6324 και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, η οποία λειτουργεί για πρώτη φορά πιλοτικά, στο: https://previewer.adalo.com/876fd9a4-60f3-40f5-851d-506fcafe37a1 

www.y-o.gr  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τηλεκπαίδευση Ξεκινά για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Το Φάρμακο που Συνεχίζει να Δρα και μετά το Πέρας της Λήψης του

yoadmin

Η Ασφάλεια των Διακοπών στο Επίκεντρο των Ανησυχιών του Πολίτη

yoadmin

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού Μέσω των Τροφίμων

d.tsagkrinos

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού

Ποια η Σχέση των Αντικαρκινικών Θεραπειών με τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα;

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ