Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, θα ήθελα να αποτίσω «φόρο» τιμής και ευγνωμοσύνης στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο – λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή.

Το Μήνυμα του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών - ΝοσηλευτώνΝιώθω υπερήφανος ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., διότι η ιστορία του νοσηλευτικού επαγγέλματος στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Ο Ε.Ε.Σ., όπως πάντα πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, προβαίνει το 1911 στην ίδρυση Πρακτικής Σχολής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Νοσοκόμων, με την επωνυμία «Σχολή Νοσοκόμων Αδελφών του Ε.Ε.Σ.», θέτοντας τα θεμέλια για ένα αξιοθαύμαστο νοσηλευτικό έργο.

Οι Ερυθροσταυρίτισες νοσοκόμες – νοσηλεύτριες, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές ανθρωπισμού, με επιστημονική κατάρτιση και τεράστια εμπειρία στέκονται αρωγοί του Ελληνικού κράτους στη μεγάλη διαχρονική του πορεία.

Επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και αγάπη, συνδράμοντας στην αποτελεσματική επικουρία των υγειονομικών υπηρεσιών όλης της διευρυμένης ανθρωπιστικής αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγχαίρω και χαιρετίζω, όλες τις νοσηλεύτριές μας, σε όλη την Επικράτεια, για τον εξαίρετο επαγγελματισμό, το ήθος και τις αξίες τους και σας διαβεβαιώνω ότι, ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα της Ερυθροσταυρίτισσας νοσηλεύτριας.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.
Dr Αντώνιος Αυγερινός

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κίνδυνος Μετάδοσης του Κορωνοϊού Μειώνεται στο 3% εάν Τηρείται Απόσταση Τουλάχιστον Ενός Μέτρου

yoadmin

Σύσταση της ΕΕ για την Υποστήριξη Στρατηγικών Εξόδου από την Κρίση της Πανδημίας Μέσω Κινητών Εφαρμογών

yoadmin

Η Ρύπανση του Αέρα Αυξάνει τους Θανάτους από COVID-19 Κατά 9% στην Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκε το Ένατο Κρούσμα

yoadmin

Γιατί ο Εγκλεισμός στο Σπίτι Διαταράσσει τις Νύχτες μας;

yoadmin

Καμία Αναφορά για Ελλείψεις Φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λόγω Κορωνοϊού

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ