Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, θα ήθελα να αποτίσω «φόρο» τιμής και ευγνωμοσύνης στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο – λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή.

Το Μήνυμα του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών - ΝοσηλευτώνΝιώθω υπερήφανος ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., διότι η ιστορία του νοσηλευτικού επαγγέλματος στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Ο Ε.Ε.Σ., όπως πάντα πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, προβαίνει το 1911 στην ίδρυση Πρακτικής Σχολής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Νοσοκόμων, με την επωνυμία «Σχολή Νοσοκόμων Αδελφών του Ε.Ε.Σ.», θέτοντας τα θεμέλια για ένα αξιοθαύμαστο νοσηλευτικό έργο.

Οι Ερυθροσταυρίτισες νοσοκόμες – νοσηλεύτριες, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές ανθρωπισμού, με επιστημονική κατάρτιση και τεράστια εμπειρία στέκονται αρωγοί του Ελληνικού κράτους στη μεγάλη διαχρονική του πορεία.

Επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και αγάπη, συνδράμοντας στην αποτελεσματική επικουρία των υγειονομικών υπηρεσιών όλης της διευρυμένης ανθρωπιστικής αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγχαίρω και χαιρετίζω, όλες τις νοσηλεύτριές μας, σε όλη την Επικράτεια, για τον εξαίρετο επαγγελματισμό, το ήθος και τις αξίες τους και σας διαβεβαιώνω ότι, ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα της Ερυθροσταυρίτισσας νοσηλεύτριας.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.
Dr Αντώνιος Αυγερινός

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid Free Wallet – Ψηφιακή Ταυτότητα και Πιστοποιητικό στο Κινητό

Ορισμός Κρούσματος και Στενής Επαφής Κορωνοϊού Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

admin

Κορωνοϊός – Η Μάσκα μπορεί να Δώσει μία Απατηλή Αίσθηση Ασφάλειας

admin

Κορωνοϊός – Τα «Γιατροσόφια» για την Προστασία από τον Ιό που δεν Πρέπει να Πιστεύετε

admin

Ο Εμβολιασμός και η Σημαντική Έννοια της Ατομικής Ευθύνης

admin

Η Πανδημική Πανώλη και η Προέλευσή της

Τρίτος σταθμός η Κοζάνη για τη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF

Stelios Resitis

Η Ρύπανση του Αέρα Αυξάνει τους Θανάτους από COVID-19 Κατά 9% στην Ελλάδα

Σήμερα οι Πρώτοι Εμβολιασμοί Αναμνηστικής Δόσης με τα Επικαιροποιημένα Εμβόλια

Εμβόλια COVID-19 Ενάντια στις Μεταλλάξεις

Evi Makavelou

Τι Λένε οι Νέες Συστάσεις των Ιατρών για την Ασπιρίνη

admin

Αντιμέτωπες με Αύξηση των Κρουσμάτων της Επιδημίας, οι Κυβερνήσεις Ενισχύουν τα Περιοριστικά Μέτρα για να Αποφευχθεί η Ανάγκη Επιβολής Καθολικού Lockdown