Υγεία & Ομορφιά
Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Επικαιρότητα

Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο

Όλα τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο

Πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κορωνοϊός να επιστρέψει επιθετικά.

Εξήγησε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Επανέλαβε ότι αναστέλλονται, από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου, τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και το μέτρο θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Αναφορικά με την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι την Τετάρτη ψηφίζεται η διάταξη που προβλέπει την παραμονή τους εκτός ΕΣΥ έως 31 Δεκεμβρίου.

Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ και η θέση της κυβέρνησης είναι ότι όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός για να μπορεί να εργαστεί σε δομές υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19 και αυτό έχει να κάνει τόσο με τη δημόσια υγεία όσο και με το γεγονός ότι κάποιος που αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, ανέφερε ο υπουργός.

Σχεδόν οι μισοί από τους 7.000 που ήταν σε αναστολή έχουν επιστρέψει είπε ο υπουργός, κάποιοι έχουν εμβολιαστεί και κάποιοι επέστρεψαν στο σύστημα με πιστοποιητικό νόσησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πανδημία και οι Πιθανές Αρνητικές Επιπτώσεις στο Έμβρυο Λόγω Άγχους

Covid-19: Το Εμβόλιο για τη Φυματίωση δεν Φαίνεται να Προστατεύει από τον Ιό

admin

Κορωνοϊός – Δύο οι Τύποι του Ιού

admin

Ένα Ελπιδοφόρο Φάρμακο από Φύκια για τη Νόσο Alzheimer που Βελτιώνει κατά 125% τη Νόηση Δοκιμάζεται σε 3η Φάση Κλινικών Δοκιμών

Evi Makavelou

Ανοίγει η Πλατφόρμα για τον Εμβολιασμό των Παιδιών από 6 Μηνών έως 4 Ετών

Τι Αναφέρει σε Εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος για την Αποφυγή της Μετάδοσης του Κορωνοϊού

admin

Η Ενδοοικογενειακή Βία στην Εποχή του Κορωνοϊού

admin

Ακόμη και οι Περιστασιακοί Καπνιστές Κινδυνεύουν να Πεθάνουν από Καρκίνο των Πνευμόνων

Οι Συχνές Σοβαρές Λοιμώξεις Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Τουριστικό Καλοκαίρι και Covid-19: Τι Ισχύει στις Χώρες της Ευρώπης

Τα Προληπτικά Μέτρα Αποτελούν την Ασπίδα Προστασίας από τον Κορωνοϊό τους Θερινούς Μήνες

admin

Εντυπωσιακά Στοιχεία Παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο Νόσος COVID-19 και Παιδιατρική Ενδοκρινολογία

admin