Υγεία & Ομορφιά
Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Επικαιρότητα

Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο

Όλα τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όλα τα Μέτρα για τον Κορωνοϊό που Αναστέλλονται θα Επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο

Πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κορωνοϊός να επιστρέψει επιθετικά.

Εξήγησε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Επανέλαβε ότι αναστέλλονται, από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου, τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και το μέτρο θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Αναφορικά με την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι την Τετάρτη ψηφίζεται η διάταξη που προβλέπει την παραμονή τους εκτός ΕΣΥ έως 31 Δεκεμβρίου.

Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ και η θέση της κυβέρνησης είναι ότι όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός για να μπορεί να εργαστεί σε δομές υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19 και αυτό έχει να κάνει τόσο με τη δημόσια υγεία όσο και με το γεγονός ότι κάποιος που αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, ανέφερε ο υπουργός.

Σχεδόν οι μισοί από τους 7.000 που ήταν σε αναστολή έχουν επιστρέψει είπε ο υπουργός, κάποιοι έχουν εμβολιαστεί και κάποιοι επέστρεψαν στο σύστημα με πιστοποιητικό νόσησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόπωση, Κατάθλιψη, Πόνος: Τα Μακροπρόθεσμα Συμπτώματα της Covid-19

Άνδρες με Χαμηλά Επίπεδα Τεστοστερόνης Μπορεί να Έχουν Υψηλότερο Κίνδυνο Σοβαρής Νόσησης από COVID-19

Τι Αναφέρει σε Εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος για την Αποφυγή της Μετάδοσης του Κορωνοϊού

admin

Δέκα Ημέρες Μετά το Εξιτήριο Ένας στους Επτά Ασθενείς με COVID-19 Εισήλθε Ξανά στο Νοσοκομείο

Αύξηση Υπερτασικών Ασθενών

admin

Εκπαιδευτικό Επίδομα 600 € για Επιστήμονες

admin

Λεύκη – Μία Παρεξηγημένη Ασθένεια

admin

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού Μέσω των Τροφίμων

admin

Νέα Γενετική Έρευνα για τη Νόσο Alzheimer

admin

Αυξημένες οι Ελπίδες για Πιθανό Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Αύξηση του Πληθωρισμού τον Ιανουάριο του 2021

Καμία Αναφορά για Ελλείψεις Φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λόγω Κορωνοϊού

admin