Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στην Εργασία Είναι Μεγαλύτερες από όσο Είχε Εκτιμηθεί

Τα εισοδήματα από την εργασία μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 10,7% ή κατά 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, τους εννέα πρώτους μήνες του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στην Εργασία Είναι Μεγαλύτερες από όσο Είχε Εκτιμηθεί.

«Το κλείσιμο των γραφείων εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στην αγορά εργασίας παγκοσμίως, οδηγώντας σε απώλεια ωρών εργασίας υψηλότερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις», αναφέρει η ILO στην έκτη έκθεσή της για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι στις αναπτυσσόμενες ή αναδυόμενες οικονομίες, κυρίως όσοι εργάζονται στην ανεπίσημη οικονομία, έχουν επηρεαστεί πολύ περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες κρίσεις, επεσήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η ILO πρόσθεσε εξάλλου ότι η μείωση στα ποσοστά εργασίας ήταν μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

«Όπως χρειάζεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να νικήσουμε τον ιό, με τον ίδιο τρόπο πρέπει άμεσα και αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις του.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις και τα εισοδήματα», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της ILO Γκάι Ράιντερ σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι η πανδημία covid-19 είχε «καταστροφικές» επιπτώσεις στην εργασία και πολύ πιο σοβαρές από όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της ILO για τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, αναμένεται μείωση των ωρών εργασίας κατά 8,6% σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της τον Ιούνιο η υπηρεσία έκανε λόγο για πτώση κατά 4,9%.

Αυτό αντιστοιχεί σε απώλεια 245 εκατομμυρίων θέσεων πλήρους απασχόλησης, σχεδόν διπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα 140 εκατομμύρια που υπολογιζόταν τον Ιούνιο.

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της απόδοσής μας στον τομέα της υγείας και τη κοινωνικοοικονομικής μας απόδοσης», επεσήμανε ο Ράιντερ, επικρίνοντας όσους θεωρούν ότι τα δύο αυτά είναι αντίθετα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid-19: Αυξημένος Κίνδυνος Λοίμωξης του Αναπνευστικού στους Καπνιστές

admin

Τι Λένε οι Νέες Συστάσεις των Ιατρών για την Ασπιρίνη

admin

Η Συσχέτιση της Βιταμίνης D με τον Κορωνοϊό

admin

Κορωνοϊός – Γονίδιο της Άνοιας Αυξάνει τον Κίνδυνο Λοίμωξης

admin

Αποτοξίνωση – Χειμερινό Detox 3 Ημερών

Evi Makavelou

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

admin

Κορωνοϊός – Οι Αρνητικές Συνέπειες της Ελάττωση των Επισκέψεων στα Νοσοκομεία

admin

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

admin

Σημαντικά Αυξημένος ο Κίνδυνος Διαβήτη Τύπου 1 για τα Παιδιά που Πέρασαν Covid-19

Η Συσχέτιση των Εμβολίων Covid-19 με την Επιμήκυνση του Έμμηνου Κύκλου

Προσωπικός Γιατρός – Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο

Οδηγίες για τα Υποχρεωτικά Self Tests Εργαζομένων