Υγεία & Ομορφιά
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές.
Διατροφή

Οι Τροφές που «Καθαρίζουν» τους Πνεύμονες

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές.

Συνεπώς είναι ευνόητο πως εξαιτίας της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα οι πνεύμονές μας επιβαρύνονται ιδιαίτερα.

Εάν το παραπάνω συνδυαστεί και με συνήθειες όπως το κάπνισμα ή ακόμη και το παθητικό κάπνισμα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πως η συνολική φθορά που δέχονται καθημερνά είναι μεγάλη.

Η φύση όμως έχει προνοήσει και για αυτό, καθώς οι ακόλουθες τροφές λειτουργούν ως φυσικό «καθαριστικό» για το πολύτιμο αυτό όργανο του σώματός μας.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Τροφές με φολικό οξύ

Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο

Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια

Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

a.alefragkis

Το Μπρόκολο και τα Ευεργετικά Οφέλη του για την Υγεία

a.alefragkis

Τα Tips των Ειδικών για να Τρέφεστε Σωστά σαν Νέα Μητέρα

a.alefragkis

Πώς το Αλάτι Βοηθά στην Απώλεια Βάρους;

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Τροφές για την Αρθρίτιδα

Evi Makavelou

Καφές και Αδυνάτισμα – Δείτε Πόσες Θερμίδες Έχει Κάθε Είδος

a.alefragkis

5 Τροφές που Μειώνουν τη Χοληστερόλη!

Τροφές που Βοηθούν να Χαλαρώσετε!

Evi Makavelou

Η Θρεπτική Αξία που Έχουν τα Ζυμαρικά

Evi Makavelou

Μπαχαρικά, Βότανα και Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Ακόρεστα Λιπαρά – Σύμμαχοι Ομορφιάς

Λιποδιαλυτές και Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες – Οι Διαφορές

Evi Makavelou