Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξ Φροντίδα για τον Άνδρα

Οι Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Λειτουργία του Πέους

Την καλή λειτουργία και υγεία του πέους δε διασφαλίζει απαραίτητα η καλή στυτική λειτουργία.

Η υγεία των αντρικών γεννητικών οργάνων αποτελεί μια σημαντική παράμετρο της γενικότερης αντρικής υγείας, επειδή τα προβλήματα στο συγκεκριμένο όργανο μπορεί να αποτελούν ένδειξη ενός γενικότερου προβλήματος υγείας, πολλές φορές σοβαρού.

Παράλληλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το πέος μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή ενός άντρα προκαλώντας του άγχος, προβλήματα στη σχέση και την αυτοπεποίθησή του.

Είναι σημαντικό λοιπόν ο άντρας να γνωρίζει τα συμπτώματα των προβλημάτων αυτών, έτσι ώστε να μπορεί να προφυλάξει την υγεία του πέους του.

Ακολουθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καλή λειτουργία του.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Οι παθήσεις της καρδιάς συν τον σακχαρώδη διαβήτη περιορίζουν την ομαλή ροή του αίματος και σκληραίνουν τα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αν το πέος δεν αιματώνεται καλά.

Φαρμακευτική αγωγή

Κάποια φάρμακα και θεραπείες μπορεί επίσης να επηρεάσουν την υγεία του πέους.

Για παράδειγμα, η παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας λοίμωξης από μύκητες, ενώ η αφαίρεση του προστάτη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων και στυτική δυσλειτουργία.

Αντρική σεξουαλική υγείαΚάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Σεξ χωρίς προφυλάξεις

Η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, ενώ οι στάσεις που περιλαμβάνουν έντονες και απότομες κινήσεις που φτάνουν το σώμα στα όριά του μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή κάταγμα του πέους.

Ορμονικές διαταραχές

Οι διαταραχές στα επίπεδα των ορμονών, όπως είναι η ανεπάρκεια της τεστοστερόνης ή η αυξημένη προλακτίνη μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η κατάθλιψη που είναι ένα σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει μείωση της λίμπιντο.

Επίσης, τα προβλήματα στύσης μπορεί να προκαλέσουν με τη σειρά τους άγχος και κατάθλιψη.

Από την άλλη, ακόμα και ένα ψυχικό τραύμα που μπορεί να σχετίζεται με ιστορικό κακοποίησης στην παιδική ηλικία και το αίσθημα ενοχής που μπορεί αυτό να προκαλέσει, μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο που σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή.

Νευρολογικά προβλήματα

Τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι τραυματισμοί στην πλάτη και τον νωτιαίο μυελό, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η άνοια μπορεί να επηρεάσουν τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων από τον εγκέφαλο προς το πέος προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία.

Ηλικία

Το πέρασμα της ηλικίας συνοδεύεται από μια φυσιολογική μείωση της τεστοστερόνης.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος, στην ανάγκη μεγαλύτερης διέγερσης για την επίτευξη και διατήρηση της στύσης και στην αύξηση του απαραίτητου χρόνου για την επίτευξη μιας νέας στύσης μετά από μια εκσπερμάτιση.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όσα δεν Γνωρίζετε για τον Γυναικείο Οργασμό

Bάνα Νικολαίδου

Μυστικά για να Κάνετε το Σεξ που Πάντα Ονειρευόσασταν

Bάνα Νικολαίδου

Το Τακτικό Σεξ Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο για την Καρδιά

Πώς να Βελτιώσετε Άμεσα την Ερωτική σας Ζωή

Bάνα Νικολαίδου

7 Πράγματα για τον Προστάτη που Πρέπει να Γνωρίζουν Όλοι οι Άνδρες

d.tsagkrinos

Μυστικά για Αξέχαστο Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ