Υγεία & Ομορφιά
Image default
Αλλεργίες

Οι Μισοί απ’ Όσους Πιστεύουν ότι Έχουν Αλλεργία σε κάποια Τροφή, Είναι Πράγματι Αλλεργικοί

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, περίπου 1 στους 5 ανθρώπους πιστεύει ότι έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο.

Στην πραγματικότητα όμως, μόνο 1 στους 10, δηλαδή οι μισοί απ’ όσους το πιστεύουν, είναι όντως αλλεργικοί.

1 στους 10 είναι όντως αλλεργικοί

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Ρούχι Γκούπτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 40.000 ενηλίκων.

Διαπιστώθηκε ότι το 19% πιστεύουν πως έχουν κάποια τροφική αλλεργία, όμως στην πραγματικότητα το ποσοστό των αλλεργικών είναι περίπου 10%, ενώ των υπολοίπων τα συμπτώματα δεν δικαιολογούν τη διάγνωση της αλλεργίας.

Τα συμπτώματά τους δείχνουν απλώς κάποια δυσανεξία σε τροφές ή άλλες σχετικές τροφικές διαταραχές, δήλωσε η δρ Γκούπτα.

Πρόσθεσε επίσης πως είναι σημαντικό να επισκεφθεί κανείς ένα γιατρό, ο οποίος με μια εξέταση, θα διαγνώσει μια πιθανή αλλεργία, προτού βιαστεί να αποκλείσει από τη διατροφή του κάποια τροφή.

στην πραγματικότητα το ποσοστό των αλλεργικών είναι περίπου 10%

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι από το 10% που έχουν πειστικά συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, μόνο οι μισοί (το 5%) έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση από γιατρό.

Σχεδόν οι μισοί επίσης από τους πραγματικά αλλεργικούς εκδήλωσαν τουλάχιστον μια από τις τροφικές αλλεργίες τους, όταν είχαν πια ενηλικιωθεί.

Εν κατακλείδι, η δρ Γκούπα συμπλήρωσε ότι η εμφάνιση αλλεργίας μετά την ενηλικίωση, είναι συχνό φαινόμενο και πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε τις αιτίες και πώς μπορούμε να οδηγηθούμε στην πρόληψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο συχνή τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι απέναντι στα θαλασσινά και ακολουθούν κατά σειρά το γάλα, τα φιστίκια, άλλοι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αυγά, το σιτάρι, η σόγια και το σουσάμι.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5+1 Τρόποι να Προστατευτείτε από τις Αλλεργίες

a.alefragkis

Συμβουλές για να Προλάβετε τις Αλλεργίες της Άνοιξης

a.alefragkis

Τροφικές Αλλεργίες – Τα Συμπτώματα που δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

a.alefragkis

Οι Αλλεργίες στα Μάτια

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Τροφική Αλλεργία στα Παιδιά

a.alefragkis

Αλλεργικό Άσθμα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ