Υγεία & Ομορφιά
Οι Μάσκες Υψηλής Τεχνολογίας του Μέλλοντος
Επικαιρότητα

Οι Μάσκες Υψηλής Τεχνολογίας του Μέλλοντος

Τι θα γινόταν εάν η μάσκα, η οποία έχει γίνει το βασικό αξεσουάρ για την ασφάλειά μας, κάνει κάτι άλλο πέρα από την προστασία κατά του ιού;

Οι Μάσκες Υψηλής Τεχνολογίας του Μέλλοντος

Η παγκοσμιοποιημένη χρήση του υφάσματος δημιουργεί έναν νέο ανταγωνισμό που υπερβαίνει κατά πολύ την κλωστοϋφαντουργία.

Οι ειδικοί υψηλής τεχνολογίας, ειδικά στην Ασία, θέτουν σε λειτουργία τη φαντασία τους για να επωφεληθούν από αυτή την νέα ακμάζουσα αγορά.

Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία, η εταιρεία “Donut Robotics” δημιούργησε μια μάσκα μεταφραστή.

Η μάσκα C-Face βοηθά τους χρήστες να σέβονται τη φυσική απόσταση, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μεταφραστής.

Η συσκευή λειτουργεί μεταδίδοντας τις λέξεις του χρήστη μέσω Bluetooth σε μια εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους έως και δέκα μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός ο ελαφρύς εξοπλισμός θα μπορούσε να είναι χρήσιμος για γιατρούς που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους ασθενείς τους, διατηρώντας μία απόσταση ασφαλείας.

Όσον αφορά την απόδοση, η μάσκα C-Face μπορεί να μεταφράσει μια συνομιλία από τα Ιαπωνικά σε άλλες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Κορεάτικα και Ινδονησιακά.

Πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Φεβρουάριο στην τιμή των 32 ευρώ και θα λειτουργεί παράλληλα ως κλασική μάσκα.

Στη Σιγκαπούρη, ένας άλλος τύπος μάσκας υψηλής τεχνολογίας έχει επινοηθεί για να βοηθήσει τους φροντιστές.

Αυτές οι μάσκες είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα και στέλνουν αυτά τα δεδομένα σε ένα smartphone μέσω Bluetooth, επιτρέποντας έτσι τη φυσική απόσταση ακόμη και κατά τη μέτρηση βιολογικών σταθερών.

Οι σχεδιαστές της ελπίζουν να δοκιμάσουν αυτήν τη μάσκα το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουν να την διαθέσουν στην αγορά.

Και για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τη ρύπανση στις μεγάλες πόλεις, η LG Electronics της Νότιας Κορέας έχει σχεδιάσει μια μάσκα καθαρισμού αέρα.

Με φουτουριστική εμφάνιση, αυτή η λευκή πλαστική μάσκα αντιμετωπίζει τον αέρα με δύο φίλτρα σε κάθε πλευρά του προσώπου και έναν ανεμιστήρα για να διευκολύνει την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, τα φίλτρα, τα οποία προσαρμόζονται στην ικανότητα αναπνοής του χρήστη, λειτουργούν σαν καθαριστής αέρα και μπλοκάρουν τα περισσότερα από τα επιβλαβή σωματίδια.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ενδοοικογενειακή Βία στην Εποχή του Κορωνοϊού

admin

Καραντίνα – Σημάδια Τέλους στη Σχέση σας

Evi Makavelou

Υψηλότερος ο Κίνδυνος Κατά 40% για Σακχαρώδη Διαβήτη 1 Έτος Μετά από COVID-19

Μία Δίαιτα με Πολλά Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα και Λίγα Ωμέγα-6 Βοηθά στη Μείωση των Πονοκεφάλων

Ο Χαλκός Είναι Αποτελεσματικός Κατά του SARS-CoV-2

10ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής του Ύπνου

admin

Συνεδριάζει Σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών για το Άνοιγμα των Σχολείων

Κορωνοϊός – Η Επάνοδος στην Κανονικότητα και ο Ρόλος της Λειτουργίας των Σχολείων

admin

Οι Περισσότερες Πτώσεις των Ηλικιωμένων Γίνονται στο Σπίτι

admin

Κορωνοϊός – Το Φως του Ήλιου και η Ζέστη Αποδυναμώνουν τον Ιό

admin

Νέα Δεδομένα για τον Κορωνοϊό από το Παστέρ

admin

Όλα Όσα Θέλετε να Γνωρίζετε για τη Θρόμβωση – Νέα Συμβουλευτική Τηλεφωνική Γραμμή

admin