Υγεία & Ομορφιά
Μούδιασμα χεριών στον ύπνο
Νευρολογικά Προβλήματα

Οι Λόγοι που Μουδιάζουν τα Χέρια σας ενώ Κοιμάστε

Αρκετές είναι οι φορές που μπορεί να ξυπνάτε με μουδιασμένα χέρια και με την αίσθηση ότι δεν μπορείτε να τα κουνήσετε.

Είναι επίσης πιθανό να νιώθετε σαν να σας τρυπούν τα χέρια με βελόνες.

Για το φαινόμενο αυτό υπάρχει εξήγηση και συνήθως πρόκειται για κάτι αθώο.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται παραισθησία και είναι αυτή η αίσθηση καψίματος ή μυρμηγκιάσματος που συνήθως εμφανίζεται στα άκρα, δηλαδή στα χέρια και στα πόδια.

Η παραισθησία μπορεί να συμβεί ξαφνικά και απροειδοποίητα και η αίσθηση που δίνει είναι δυσάρεστη για λίγα λεπτά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανώδυνη και παροδική.

Κακή στάση ύπνουΠαρόλα αυτά υπάρχουν και άλλες σοβαρότερες αιτίες που μπορεί να μουδιάζουν τα χέρια σας στον ύπνο πέρα από την κακή στάση τις ώρες που κοιμάστε.

Αιτίες

Κακή στάση ύπνου

Όπως ειπώθηκε, στις περισσότερες περιπτώσεις το μούδιασμα των χεριών οφείλεται στη στάση του ύπνου.

Αν για παράδειγμα κοιμηθείτε για ώρα ακίνητοι πάνω στους βραχίονές σας, ασκείται πίεση στα νεύρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος και να μουδιάζει το σημείο.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι πολύ κοινό και εμφανίζεται σε ανθρώπους που κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τα δάχτυλά τους, με κύρια την πολύωρη χρήση υπολογιστή ή το παίξιμο πιάνου.

Το σύνδρομο προκαλείται επειδή ασκείται υπερβολική πίεση στο ενδιάμεσο νεύρο που διαπερνά τον βραχίονα και φτάνει στην παλάμη μέσω του καρπού.

Τα συμπτώματα επιδεινώνονται το βράδυ που το σώμα ηρεμεί αλλά και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται με λυγισμένους τους αγκώνες και τους καρπούς.

Ανεπάρκεια βιταμινών Β

Η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β μέσω της διατροφής μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, όπως αναιμία και μούδιασμα στα άκρα.

Από έλλειψη βιταμινών B κινδυνεύουν οι χορτοφάγοι, όσοι είναι άνω των 50 ετών, άτομα με διατροφικές διαταραχές και διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η κοιλιοκάκη, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και άλλες, λόγω κακής απορρόφησης των βιταμινών.

Αυτοάνοσα νοσήματα

Διάφορα αυτόανοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλούν διάφορα συμπτώματα, ανάμεσά τους η δυσκαμψία των αρθρώσεων και το μούδιασμα στα χέρια.

Τέλος, ορισμένοι τραυματισμοί μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα το μούδιασμα των χεριών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Μπορεί να Κρύβεται πίσω από τον Ίλιγγο

Γνωριμία με την Άνοια Σωματίων Lewy

Άνοια – Τα Πρώτα Συμπτώματα

Μούδιασμα στα Πόδια – Σε τι Οφείλεται

Τι Μπορεί να Κρύβει το Μούδιασμα των Άκρων

Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τον Πονοκέφαλο χωρίς να Πάρετε Φάρμακα