Υγεία & Ομορφιά
Image default
Καλοκαίρι Φροντίδα για τη Γυναίκα

Οι Λόγοι που Πρέπει να Αλλάζετε Μαγιό μετά το Κολύμπι

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης, οι περισσότερες γυναίκες δεν αλλάζουν μαγιό μετά τις βουτιές τους στη θάλασσα μιας και το βρεγμένο μαγιό στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Αυτό όμως δεν είναι σωστό και καλό θα ήταν να αλλάξετε τακτική.

Η αλλαγή του βρεγμένου μαγιό πρέπει να γίνεται για πολλούς λόγους και κυρίως για να αποφευχθεί ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που είναι η μυκητιασική κολπίτιδα.

Οι μυκητιασικές κολπίτιδες οφείλονται συνήθως στον μύκητα Candida albicans.

Η αυξημένη υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη κολπικής μυκητίασης. 

Είναι λανθασμένη λοιπόν η πεποίθηση ότι οι γυναίκες κολλούν τους μύκητες από τη θάλασσα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η θάλασσα όπου κολυμπούν να είναι πολύ μολυσμένη, τόσο σε βαθμό που να απαγορεύεται η κολύμβηση στο μέρος αυτό.

Η μυκητίαση έχει κάποια κύρια συμπτώματα που είναι πολύ κοινά και οι περισσότερες γυναίκες έχουν βιώσει έστω μία φορά στη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν ο έντονος κνησμός, η ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή και τα λευκά κολπικά υγρά που είναι πιο πηχτά από ό,τι συνήθως θα πρέπει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, οι μυκητιασικές κολπίτιδες αποτελούν την πιο συχνή καλοκαιρινή λοίμωξη και οι λόγοι για την ανάπτυξή τους είναι πολλοί.

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης, οι περισσότερες γυναίκες δεν αλλάζουν μαγιό μετά τις βουτιές τους στη θάλασσα.

Οι βασικότεροι όμως είναι ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή για πολλή ώρα, η εντονότερη εφίδρωση κάτω από τον ήλιο, η παραμονή στην παραλία αρκετές ώρες με βρεγμένο μαγιό, η χρήση ταμπόν και όσον αφορά την πισίνα, η κολύμβηση σε μη σωστά χλωριωμένες πισίνες.

Και επειδή τη ζέστη δεν μπορείτε να την αποφύγετε ειδικά στην παραλία, αυτό που μπορείτε σίγουρα να κάνετε για να προλάβετε το πρόβλημα είναι να αλλάζετε μαγιό κάθε φορά που βουτάτε στη θάλασσα.

Επίσης, θα πρέπει να σιδερώνετε τα εσώρουχά σας, να αποφεύγετε τα αρωματισμένα καλλυντικά στην ευαίσθητη περιοχή και αν παίρνετε αντιβίωση, να καταναλώνετε ταυτόχρονα πολλά προβιοτικά που θα τα βρείτε στο γιαούρτι και το κεφίρ ή σε συμπληρώματα διατροφής.

Αν αντιληφθείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, μη χάνετε χρόνο και επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Πρέπει να Φροντίζετε τον Εαυτό Σας αν Έχετε Περάσει τα 50

Editor6 pharma

Οι Ψείρες του Εφηβαίου

yoadmin

Οι Σοβαρές Αιτίες που Κρύβονται πίσω από μια Βαριά Περίοδο

Editor6 pharma

Τα Πρώτα Σημάδια της Προεμμηνόπαυσης

Editor6 pharma

Πώς να Συνθέσω το Φαρμακείο των Διακοπών μου

yoadmin

8 Μύθοι για το Μαύρισμα που δεν Πρέπει να Πιστεύετε

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ