Υγεία & Ομορφιά
Image default
Προβλήματα στο Σεξ

Οι Λόγοι που ο Σύντροφός σας δε Φτάνει σε Κορύφωση

Το ζητούμενο σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική πράξη είναι να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που διαρκεί πολύ περισσότερο από αυτό το ζητούμενο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο σύντροφος αδυνατεί να εκσπερματίσει, το σεξ μπορεί να μετατραπεί σε έναν ανεπιθύμητο μαραθώνιο αφήνοντας τους δύο συντρόφους τελικά ανικανοποίητους.

Πρόκειται για την περίπτωση της ανεσταλμένης εκσπερμάτισης που ορίζεται ως η πλήρης απουσία σπέρματος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι ο άντρας αδυνατεί να ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης, ενώ μπορεί να εκσπερματίσει με το χέρι του είτε με το χέρι της συντρόφου του είτε στη φάση των σεξουαλικών παιχνιδιών ή ακόμα και στη φάση του στοματικού σεξ.

Η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση αποτελεί την τρίτη πιο σημαντική σεξουαλική δυσλειτουργία στον άντρα μετά την πρόωρη εκσπερμάτιση και τη στυτική δυσλειτουργία.

Μπορεί να είναι πρωτοπαθής, δηλαδή να εμφανίζεται από την έναρξη της σεξουαλικής ζωής, ή δευτεροπαθής, να εμφανίζεται δηλαδή από ένα χρονικό σημείο και μετά.

Το άγχος που βιώνει ο άντρας καθώς και η αμφισβήτηση του σεξουαλικού του ρόλου σε συνδυασμό με τη συνήθεια του αυνανισμού δεν του επιτρέπουν να εκφράζεται σεξουαλικά.

Απογοητεύεται όταν αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να ολοκληρώσει, προσπαθεί μάταια να φτάσει σε εκσπερμάτιση, διατηρώντας τη στύση του αναγκαστικά, με αποτέλεσμα σταδιακά να κουράζεται και τελικά να χάνει τη στύση του, αφήνοντας μια δυσάρεστη εντύπωση στη σύντροφό του.

Πάντως τις περισσότερες φορές ο άντρας δεν θεωρεί την κατάσταση αυτή προβληματική, πιστεύοντας μάλιστα ότι είναι σπουδαίος εραστής, καθώς καταφέρνει να μην τελειώνει γρήγορα.

Βιώνοντας η γυναίκα το πρόβλημα του συντρόφου της αισθάνεται και η ίδια ενοχή και σκέφτεται πως φταίει εκείνη που ο σύντροφός της δεν μπορεί να εκσπερματίσει.

Ο ίδιος μπορεί να συνηθίζει να απολαμβάνει αυνανιστικούς οργασμούς.

Αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει όταν η σύντροφός του τού επισημαίνει το πρόβλημα.

Προσωπικότητα

Συνήθως ένα τέτοιο άτομο είναι αγχώδες, αναποφάσιστο, σχολαστικό, εσωστρεφές και με τάσεις ανάλυσης των πάντων εσωτερικεύοντάς τα όλα μέσα του.

Δυσκολεύεται να μοιραστεί τα συναισθήματά του, ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι απόμακρο, αποφεύγοντας να βιώσει το μεγαλείο της ερωτικής επαφής.

Είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο σεξουαλικό κομμάτι, επιθυμεί προκαταρκτικά και ερωτικά παιχνίδια με τον δικό του συγκεκριμένο τρόπο, διαφορετικά αποτρέπει την κορύφωσή του.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αυτά τα άτομα να συντηρούν σχέσεις που κατακλύζονται από αναποφασιστικότητα και συγκρούσεις.

Εξάλλου, η εκσπερμάτιση σηματοδοτεί την αναπαραγωγική ικανότητα ενός άντρα και την ετοιμότητά του να γίνει πατέρας.

Αν όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα να ωριμάσει και να ανεξαρτητοποιηθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον που συνήθως είναι αυστηρό, μπλοκάρει ασυνείδητα την εκσπερμάτισή του.

Αν και τα αίτια του προβλήματος είναι ψυχολογικά, υπάρχουν περιπτώσεις που συντρέχουν και οργανικοί λόγοι, όπως η λήψη φαρμακευτικής αγωγής αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών, κατασταλτικά του νευρικού συστήματος, αντιυπερτασικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Βιώνοντας η γυναίκα το πρόβλημα του συντρόφου της αισθάνεται και η ίδια ενοχή και σκέφτεται πως φταίει εκείνη που ο σύντροφός της δεν μπορεί να εκσπερματίσει.

Οι παραπάνω σκέψεις την οδηγούν στο να τον ρωτά επίμονα αν έχει αλλάξει κάτι μεταξύ τους, ενισχύοντας την αμηχανία και την ένταση και των δύο.

Αρχικά είναι σημαντικό να αποβάλει τη σκέψη του αν θα καταφέρει ο σύντροφός της να κορυφώσει την επόμενη φορά.

Τα περισσότερα προκαταρκτικά μπορούν να απομακρύνουν την αγωνία τους.

Το σεξ είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων.

Όταν υπάρχει ανησυχία και άγχος για την απόδοση, αμηχανία και φόβος ότι ο σύντροφος δεν θα ικανοποιηθεί, κανείς δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές προσδοκίες του.

Αν το πρόβλημα επιμένει, το ζευγάρι χρειάζεται να επικοινωνεί με ειλικρινή και ήρεμο τρόπο, τονίζοντας τα σημεία που αρέσουν και στους δύο.

Όταν απαιτείται άμεση λύση, αυτή μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα σεξουαλικής υγείας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Σεξουαλικά Λάθη που Γίνονται σε μια Σχέση

Bάνα Νικολαίδου

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες στη Στυτική Δυσλειτουργία

yoadmin

Σε ποια Ηλικία Μειώνεται η Σεξουαλική Αντοχή του Άντρα και γιατί;

d.tsagkrinos

Αντισύλληψη Ανδρών

yoadmin

Τα Λάθη που Κάνουν οι Γυναίκες στο Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

Μυστικά για Καλύτερο Σεξ στα 60

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ