Υγεία & Ομορφιά
Συναισθηματικός δεσμός
Επικαιρότητα Σχέσεις

Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας του Κορωνοϊού στα Ζευγάρια

Η πανδημία του κορωνοϊού πέρα από τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία συνολικά, αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία για ενδοσκόπηση, για να εξετάσουμε τις σχέσεις μας συνολικά και τη σχέση μας με τον σύντροφό μας ειδικά και να προσπαθήσουμε να τις δυναμώσουμε.

Είναι γεγονός ότι η ένταση ανάμεσα σε πολλά ζευγάρια που αναγκάστηκαν να περάσουν μαζί περισσότερο χρόνο ήταν αναπόφευκτη, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά με ζευγάρια και οικογένειες που ήρθαν πιο κοντά λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Υπάρχει όμως διαφορά ανάμεσα στα ζευγάρια που συγκρούονται και σε εκείνα που χάρηκαν και εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους όλη αυτήν την κατάσταση.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους από στενές συναισθηματικές σχέσεις, είτε το παραδέχονται είτε όχι.

Ενδυνάμωση σχέσηςΑυτού του είδους τη στενή σχέση στην ενήλικη ζωή την εκφράζει συνήθως ο σύντροφος.

Στα ζευγάρια που νιώθουν ικανοποίηση μεταξύ τους και αναπτύσσουν έναν ασφαλή συναισθηματικό και ερωτικό δεσμό υπάρχει ισορροπία και ηρεμία.

Αντίθετα στα ζευγάρια που δε συμβαίνει αυτό, δηλαδή είναι μεν μαζί αλλά ο συναισθηματικός δεσμός τους δε χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, υπάρχει ένταση και θυμός.

Τους φταίνε όλα γιατί νιώθουν ότι ο σύντροφός τους δεν μπορεί να τους κατανοήσει και να τους στηρίξει.

Αντί όμως να εκφράσουν το τι νιώθουν, θυμώνουν και επιτίθενται αφήνοντας τον άλλο στο σκοτάδι.

Έτσι για όλα τους φταίει η άλλη πλευρά.

Όταν αυτό δεν εκτονώνεται για οποιονδήποτε λόγο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τόσο άσχημα που να φτάνουν στην κακοποίηση.

Η πανδημία και η καραντίνα κατάφεραν να επισπεύσουν την παραπάνω κατάσταση.

Τα ζευγάρια αυτά λοιπόν, συνήθως επιβιώνουν με το να μένουν όσο γίνεται πιο μακριά ο ένας από τον άλλον, κάτι που στην περίπτωση που μοιράζονται το ίδιο σπίτι είναι δύσκολο.

Οι καθημερινές υποχρεώσεις εκτός σπιτιού και η απόσταση που αναπτύσσεται έτσι είναι τρόποι για να γλυτώνουν τη ματαίωση που βιώνουν από τη συναισθηματική τους σχέση, όμως το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυτό ήταν αδύνατο.

Γι’ αυτό η κρίση της πανδημίας αποτέλεσε αφορμή να αξιολογήσουμε τη σχέση μας με τον σύντροφό μας, με σκοπό να αναπτύξουμε μια πιο ουσιαστική σχέση μαζί του.

Η συνειδητοποίηση των βαθύτερων αναγκών μας και η έκφρασή τους, η προσοχή και η ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα που εκείνος μας δίνει, η αποδοχή του χαρακτήρα του και των συνηθειών του είναι μερικές στάσεις και συμπεριφορές που βοηθούν κάθε σχέση να πάει μπροστά.

Τα ζευγάρια που καταφέρνουν να έχουν μια καλή σχέση, αντιμετωπίζουν με λιγότερο φόβο και με περισσότερη αισιοδοξία τις δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτήν που περάσαμε πρόσφατα με την πανδημία του κορωνοϊού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

d.tsagkrinos

Οι Γυναίκες δεν Είναι Ικανοποιημένες με το Μέγεθος του Στήθους τους

yoadmin

Έκτακτα Μέτρα από το Υπουργείο Υγείας και 7 Νέα Κρούσματα Κορωνοϊού

yoadmin

Τα mRNA Εμβόλια και τα Σπάνια Περιστατικά Μυοκαρδίτιδας

Πιέσεις για Απαγόρευση Χορήγησης Φαρμάκων Χωρίς Ιατρική Συνταγή

yoadmin

Ραγδαίες Αλλαγές στις Καταναλωτικές Τάσεις και Συμπεριφορές

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ