Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Οι Διαβητικοί Ασθενείς Κινδυνεύουν με Βλάβες Παρόμοιες του Γλαυκώματος

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Ophthalmology on line”, οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν με βλάβες παρόμοιες του γλαυκώματος.

Οι Διαβητικοί Ασθενείς Κινδυνεύουν με Βλάβες Παρόμοιες του Γλαυκώματος.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 δείχνουν επιταχυνόμενη λέπτυνση της περιθηλαίας στιβάδας νευρικών ινών του αμφιβληστροειδούς (pRNFL), ακόμη και εκείνα που δεν έχουν εμφανίσει σημεία διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Η μελέτη συμπεριέλαβε μετρήσεις pRNFL σε 164 οφθαλμούς, 49 ασθενών με διαβήτη χωρίς διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, 52 με ήπια έως μέτρια μη παραγωγική διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και 63 υγιείς.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη τόνισαν επίσης ότι αν οι ασθενείς με διαβήτη πάσχουν και από κάποια νόσο, η οποία μπορεί προκαλεί μείωση της pRNFL, όπως το γλαύκωμα ή μια οπτική νευροπάθεια, τότε ο ρυθμός λέπτυνσης της περιθηλαίας στιβάδας νευρικών ινών του αμφιβληστροειδούς είναι πιθανό να επιταχυνθεί.

Η εκτιμώμενη μέση απώλεια pRNFL ετησίως ήταν 2.9 φορές μεγαλύτερη στην ομάδα χωρίς διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και 3.3 φορές μεγαλύτερη στην ομάδα με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η κατάσταση της περιθηλαίας στιβάδας νευρικών ινών του αμφιβληστροειδούς καθώς και η κατάσταση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας πρέπει να ελέγχονται περιοδικά, ώστε να διαπιστώνεται αν υπάρχει αυξημένος ρυθμός επιδείνωσης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντυπωσιακά Στοιχεία Παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο Νόσος COVID-19 και Παιδιατρική Ενδοκρινολογία

yoadmin

Ο Κορωνοϊός και η Προσβολή του Νευρικού Συστήματος

yoadmin

Επιστήμονες Ξανάνιωσαν Γερασμένα Ανθρώπινα Κύτταρα

yoadmin

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Χειμώνας 2019

yoadmin

3 Νέα Προγράμματα από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

yoadmin

Κορωνοϊός – Τι Χρειάζεται να Κάνετε για να μην Αγγίζετε το Πρόσωπό σας

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ