Υγεία & Ομορφιά
Image default
Ευαίσθητη Περιοχή

Οι Απαραίτητοι Κανόνες Υγιεινής Μετά το Σεξ

Μετά το σεξ, το πιο πιθανό είναι να θέλετε να κοιμηθείτε ήσυχα.

Ωστόσο, πριν πάτε για ύπνο, καλό είναι να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην υγεία και των δύο σας.

Οι προφυλάξεις αυτές, μπορούν να σας γλιτώσουν από πιθανές υποτροπιάζουσες μυκητιασικές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Οι Απαραίτητοι Κανόνες Υγιεινής Μετά το Σεξ.

Συμβουλές κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων… για άνδρες

Η υγιεινή των γεννητικών οργάνων μετά το σεξ, όχι μόνο προτείνεται, αλλά επιβάλλεται!

Με την ενέργεια αυτή, αποφεύγεται η επαναλαμβανόμενη μετάδοση του μύκητα “candida” από τον έναν σύντροφο στον άλλο.

Ο συγκεκριμένος μύκητας, υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται στον γυναικείο κόλπο σε πολύ μικρές ποσότητες.

Λόγω της χλωρίδας όμως στον κόλπο, ο μύκητας αυτός δεν αναπτύσσεται και κατ’ επέκταση δεν προκαλεί μυκητιασικές λοιμώξεις.

Μετά τη συνουσία όμως, ορισμένα ίχνη από τον συγκεκριμένο μύκητα μεταφέρονται στο ανδρικό πέος, το οποίο όμως δεν έχει την ίδια χλωρίδα με εκείνην του γυναικείου κόλπου και συνεπώς δεν μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη αυτών των μικροβίων.

Εάν, λοιπόν, δεν ακολουθήσει μία καθαριότητα μετά το σεξ, τότε τα εναπομείναντα ίχνη του μύκητα πάνω στο πέος θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται λόγω της θερμότητας που επικρατεί μεταξύ της βαλάνου και της ακροποσθίας.

Συνεπώς, κατά τη διάρκεια της επόμενης σεξουαλικής επαφής, ο άνδρας θα «εμβολιάσει» μια μεγάλη ποσότητα από τον μύκητα στον γυναικείο κόλπο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιακή λοίμωξη.

Εάν, λοιπόν, δεν ακολουθήσει μία καθαριότητα μετά το σεξ, τότε τα εναπομείναντα ίχνη του μύκητα πάνω στο πέος θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται λόγω της θερμότητας που επικρατεί μεταξύ της βαλάνου και της ακροποσθίας.

Συμβουλές κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος… για γυναίκες

Η γυναίκα, μετά το σεξ, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκέπτεται την τουαλέτα για να ουρήσει, επειδή η σεξουαλική επαφή προκαλεί πάντοτε μια μικρή αύξηση των μικροβίων στον κόλπο.

Τα μικρόβια αυτά, έχουν την τάση να διεισδύουν στην κύστη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος…

Με την ούρηση, είναι σαν να εφαρμόζεται ένας μίνι καθαρισμός, καθώς τα μικρόβια βγαίνουν προς τα έξω.

Επομένως, θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισκέπτεστε την τουαλέτα μετά το σεξ.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες γυναίκες που εφαρμόζουν αυτόν τον κανόνα μετά το σεξ, δεν έχουν αντιμετωπίσει καμία ουρολοίμωξη στη ζωή τους.

Η αίσθηση για ούρηση που νιώθετε μετά το σεξ, δεν είναι παρά το κάλεσμα της φύσης που σας ωθεί να εφαρμόσετε αυτόν τον κανόνα υγιεινής.

Σε περίπτωση που δεν νιώθετε την ανάγκη για ούρηση μετά το σεξ, ενδεχομένως είστε υποψήφιες κάποιας μυκητιασικής λοίμωξης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προλάβετε την Κυστίτιδα με Κατάλληλη Διατροφή

yoadmin

Ξηρότητα Κόλπου

yoadmin

Υγιεινή και Ευαίσθητη Περιοχή

yoadmin

Η Σωστή Φροντίδα της Ευαίσθητης Περιοχής

Bάνα Νικολαίδου

Μυκητισιακή Κολπίτιδα και Αιδοιίτιδα

yoadmin

Η Υγιεινή της Ευαίσθητης Περιοχής σε κάθε ηλικία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ