Υγεία & Ομορφιά
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.
Διατροφή

Οι Αλλαγές που θα Παρατηρήσετε στο Σώμα σας εάν Τρώτε Καθημερινά Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.

Ανήκουν στους ξηρούς καρπούς και μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή ψημένα.

Ακόμη, είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για τη σαλάτα, το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας η μέτρια κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.

Ειδικά τα αμύγδαλα, έχει βρεθεί ότι αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία.

Προτείνουν μάλιστα την καθημερινή κατανάλωση 50 γραμμαρίων.

Αναλυτικότερα, εάν καταναλώνετε καθημερινά την προτεινόμενη ποσότητα αμυγδάλων, θα παρατηρήσετε στο σώμα σας τα εξής:

Μείωση της ακμής

Μελέτη σε ανθρώπους με έντονη ακμή έδειξε ότι είχαν 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στο αίμα.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά γι’ αυτό συμβάλλουν στη θεραπεία της ακμής και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία.

Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες.

Τα αμύγδαλα «καθαρίζουν» τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη και συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Βοηθούν στην επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό

Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Συστήνονται επίσης στις γυναίκες μετά τον τοκετό για ταχύτερη ανάρρωση και «σβήσιμο» των ραγάδων που προκαλεί η εγκυμοσύνη.

Ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

Τα αμύγδαλα αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Ισπανική έρευνα σε 2.208 έγκυες, έδειξε ότι όσες έτρωγαν 75 γραμμάρια την εβδομάδα, γέννησαν πιο έξυπνα παιδιά, κάτι που φάνηκε από γνωστικά τεστ όταν τα παιδιά ήταν 1, 5 και 8 ετών.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατανάλωση Αλλαντικών: Πόσο Απειλητική Είναι για την Υγεία;

Vasiliki Tsantila

Τροφές που Ωφελούν την Επιδερμίδα

yoadmin

Ισχυρά Αντιοξειδωτικά και Διατροφή

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνετε πριν Λήξουν

Evi Makavelou

Υδατάνθρακες που Μπορείτε να Καταναλώνετε

Evi Makavelou

Γαστρεντερίτιδα- Τι Επιτρέπεται να Φάτε και τι Όχι;

Evi Makavelou

Είδη Τσαγιού για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Λιποδιαλυτές και Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες – Οι Διαφορές

Evi Makavelou

Προλάβετε τον Καρκίνο Μέσα από τη Διατροφή

a.alefragkis

5 Τροφές που Μειώνουν τη Χοληστερόλη!

Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε όταν Έχετε Δυσπεψία

yoadmin

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Evi Makavelou