Υγεία & Ομορφιά
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.
Διατροφή

Οι Αλλαγές που θα Παρατηρήσετε στο Σώμα σας εάν Τρώτε Καθημερινά Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.

Ανήκουν στους ξηρούς καρπούς και μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή ψημένα.

Ακόμη, είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για τη σαλάτα, το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας η μέτρια κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.

Ειδικά τα αμύγδαλα, έχει βρεθεί ότι αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία.

Προτείνουν μάλιστα την καθημερινή κατανάλωση 50 γραμμαρίων.

Αναλυτικότερα, εάν καταναλώνετε καθημερινά την προτεινόμενη ποσότητα αμυγδάλων, θα παρατηρήσετε στο σώμα σας τα εξής:

Μείωση της ακμής

Μελέτη σε ανθρώπους με έντονη ακμή έδειξε ότι είχαν 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στο αίμα.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά γι’ αυτό συμβάλλουν στη θεραπεία της ακμής και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία.

Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες.

Τα αμύγδαλα «καθαρίζουν» τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη και συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Βοηθούν στην επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό

Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Συστήνονται επίσης στις γυναίκες μετά τον τοκετό για ταχύτερη ανάρρωση και «σβήσιμο» των ραγάδων που προκαλεί η εγκυμοσύνη.

Ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

Τα αμύγδαλα αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Ισπανική έρευνα σε 2.208 έγκυες, έδειξε ότι όσες έτρωγαν 75 γραμμάρια την εβδομάδα, γέννησαν πιο έξυπνα παιδιά, κάτι που φάνηκε από γνωστικά τεστ όταν τα παιδιά ήταν 1, 5 και 8 ετών.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Βιταμίνη Β12 και η Συμβολή της στην Υγεία του Οργανισμού

a.alefragkis

Αυτές οι Τροφές Προκαλούν Κακή Στοματική Υγιεινή

a.alefragkis

Τσάι Ιβίσκου – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Πρέπει Πραγματικά να Τρώτε Κάθε Δύο Ώρες;

Evi Makavelou

Πώς θα Κάνετε τη Διατροφή σας πιο Μεσογειακή;

Evi Makavelou

Η «Παρεξηγημένη» Μπανάνα και τα Οφέλη της

a.alefragkis

Πώς να Αποτοξινώσετε τον Οργανισμό σας Ξεκινώντας από τη Διατροφή

a.alefragkis

Σπαράγγια – Γιατί να τα Προτιμήσετε;

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Επιδεινώνουν τις Καούρες

Evi Makavelou

Πώς δεν θα Πάρετε Βάρος αφού Κόψετε το Κάπνισμα;

Evi Makavelou

Σε Ποιες Τροφές θα Βρείτε Ω3 Λιπαρά Οξέα και Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

a.alefragkis

Τροφές Πλούσιες σε Ιώδιο

Evi Makavelou