Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Ο ΠΟΥ Ζητάει να Εξαλειφθούν τα Τρανς Λιπαρά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι ο κόσμος μπορεί να εξαλείψει τα τρανς λιπαρά βιομηχανικής παραγωγής μέχρι το 2023.

Τα τρανς λιπαρά είναι δημοφιλή στους παρασκευαστές τηγανητών και ψητών σνακ με μεγάλη διάρκεια ζωής, όμως είναι βλαβερά για τους καταναλωτές, καθώς αυξάνουν κατά 21% τον κίνδυνο καρδιακών νόσων και κατά 28% τον κίνδυνο θανάτου.

Ο ΠΟΥ Ζητάει να Εξαλειφθούν τα Τρανς Λιπαρά Y2

Η εφαρμογή της στρατηγικής του ΠΟΥ για την αντικατάσταση των τρανς λιπαρών περιλαμβάνει τη προώθηση υγιεινότερων εναλλακτικών επιλογών και την ψήφιση νομοθεσίας κατά των βλαβερών συστατικών.

Ήδη αρκετές χώρες έχουν σχεδόν εξαλείψει τα τρανς λιπαρά θέτοντας όρια στις ποσότητες που επιτρέπονται στις συσκευασμένες τροφές.

Ο ΠΟΥ Ζητάει να Εξαλειφθούν τα Τρανς Λιπαρά Y1

Στις αρχές του μήνα, ο ΠΟΥ εξέδωσε το πρώτο σχέδιο συστάσεών του από το 2002 για τα τρανς λιπαρά, αναφέροντας πως οι ενήλικες και τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν το πολύ το 1% των ημερήσιων θερμίδων τους με τη μορφή τρανς λιπαρών.

www.PharmaManage.gr 

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορωνοϊός και τα Αντισώματα Έναντι του Κορωνοϊού Φαίνεται να Συνυπάρχουν στα Παιδιά

Δεν θα Επεκταθεί το Ωράριο Μετακίνησης τις Εορταστικές Μέρες

Κορωνοϊός και Φυματίωση

yoadmin

Ο Κορωνοϊός δεν Πρόκειται να Εξαφανιστεί Σύμφωνα με τους Επιστήμονες

Εμβολιασμοί Παιδιών και Εφήβων – Διαδικτυακή Διάλεξη από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Πρέπει να Φοβόμαστε το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ