Υγεία & Ομορφιά
Ο Κορωνοϊός στη Σεξουαλική Ζωή
Ο Κορωνοϊός στη Σεξουαλική Ζωή
Επικαιρότητα

Ο Κορωνοϊός στη Σεξουαλική Ζωή

Η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για την επίδραση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη σεξουαλική ζωή, αποκαλύπτει τον ρόλο του σεξ σε αυτήν την πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

Ο Κορωνοϊός στη Σεξουαλική Ζωή

Στη μελέτη συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται, ο εγκλεισμός μάλλον έχει βοηθήσει πολλά ζευγάρια να έρθουν πιο κοντά, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την εγγύτητα και τη σεξουαλική πράξη.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η καραντίνα αυξάνει τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών;», το 62,83% απάντησε ευθαρσώς ναι και μόλις το 37,17% όχι.

Έτσι, το 46,33% είπε ότι κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα. Το 27,33% κάνει σεξ έως τρεις φορές την εβδομάδα, 3-5 φορές την εβδομάδα κάνει το 14,83% και πάνω από 5 φορές την εβδομάδα το 11,50%.

«Φαίνεται ότι οι πολλές απαγορεύσεις, στις οποίες καλούμαστε να υπακούσουμε τελευταία, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν ‘φουντώσει’ το ερωτικό πάθος».

Σε συνδυασμό με τον πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που έχουν, πια, οι περισσότεροι, δίνει χώρο στη φαντασία και στην ευρηματικότητα να ανθίσουν.

Αυτό, σε συνδυασμό με τον πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που έχουν, πια, οι περισσότεροι, δίνει χώρο στη φαντασία και στην ευρηματικότητα να ανθίσουν.

Το 36,17% είπε ότι οι συνθήκες καραντίνας δεν έχουν επηρεάσει την ερωτική του ζωή, κάτι που δεν ισχύει για το 35,67%, που έχει επηρεαστεί αρνητικά η ερωτική του ζωή λόγω της κατάστασης.

Για το 28,17%, πάντως, η καραντίνα έχει θετική επίπτωση στα ερωτικά του.

Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι συνθήκες καραντίνας τη διαπροσωπική σχέση σας με τον/την σύντροφο, το 40,17% είπε πως δεν την έχουν επηρεάσει και το 37,67% είπε θετικά.

Για κάποιους από τους συμμετέχοντες, πάντως, κάπου στο βάθος ηχούν καμπάνες… χωρισμού.

Το 67,83% πιστεύει ότι η καραντίνα και οι συνθήκες εγκλεισμού μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των διαζυγίων.

Tο 63,83% υποστήριξε ότι σε συνθήκες μεγάλων καταστροφών παρατηρείται αύξηση των γεννήσεων, κάτι που συνδέεται με την αύξηση των σεξουαλικών επαφών.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Επίπεδα της Βιταμίνης D στον Οργανισμό και η Συσχέτισή τους με τον Κορωνοϊό

Είναι μία Δόση Εμβολίου Αρκετή για Όσους Έχουν Νοσήσει από Covid-19;

Εμβολιασμός Κατά της Covid και Εγκυμοσύνη

Vasiliki Tsantila

ΕΟΔΥ – Το Αντιγριπικό Εμβόλιο Μειώνει Σημαντικά τον Κίνδυνο Βαριάς Νόσησης και Θανάτου από τη Γρίπη

admin

Υπερδιπλάσιος ο Κίνδυνος Σοβαρών Επιπλοκών για τις Έγκυες με Κορωνοϊό

Οι Διαβητικοί Ασθενείς Κινδυνεύουν με Βλάβες Παρόμοιες του Γλαυκώματος

admin

Κορωνοϊός – Τι Πρέπει να Προσέχουν οι Ασθενείς με ΧΑΠ και Άσθμα

admin

Οι Φορείς του Κορωνοϊού Είναι πιο Μεταδοτικοί τις Πρώτες 5 Ημέρες

Πώς Η Καραντίνα Μείωσε την Επιθυμία για Σεξ

Evi Makavelou

Η Πορεία και τα Μελλοντικά Σχέδια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

admin

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Μετά τον Κορωνοϊό Εποχή

admin

Οι Αιτίες της Ανακρίβειας των Τεστ για τον Κορωνοϊό

admin