Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Ο Καπνός του Τσιγάρου Αυξάνει τον Κίνδυνο Σοβαρής Covid-19

Η έκθεση των ανθρώπινων κυττάρων στον καπνό του τσιγάρου τα καθιστά πιο ευάλωτα στη μόλυνση από το νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή η λοίμωξη Covid-19, αλλά και η σοβαρότητά της, σύμφωνα με μια νέα μικρή μελέτη επιστημόνων στις ΗΠΑ.

Ο Καπνός του Τσιγάρου Αυξάνει τον Κίνδυνο Σοβαρής Covid-19.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας «Cell Stem Cell», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, απομόνωσαν επιθηλιακά κύτταρα από αεραγωγούς πνευμόνων πέντε ανθρώπων χωρίς Covid-19 και εξέθεσαν άμεσα ορισμένα από αυτά στο εργαστήριο αρχικά σε καπνό τσιγάρου και στη συνέχεια στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσα δεν είχαν εκτεθεί στον καπνό, εκείνα τα κύτταρα που εκτέθηκαν, είχαν διπλάσια έως τριπλάσια πιθανότητα να μολυνθούν από τον ιό.

Η περαιτέρω ανάλυση των κυττάρων έδειξε ότι ο καπνός είχε μειώσει την ανοσιακή αντίδρασή τους στον κορωνοϊό, καταστέλλοντας τη δράση των ιντερφερονών.

«Αν θεωρήσει κανείς τους αεραγωγούς σαν τα ψηλά τείχη που προστατεύουν ένα κάστρο, το κάπνισμα του τσιγάρου είναι σαν να ανοίγει τρύπες σε αυτά τα τείχη.

Το κάπνισμα μειώνει τις φυσικές άμυνες και επιτρέπει στον ιό να διεισδύσει και να μολύνει τα κύτταρα», δήλωσε η ερευνήτρια Μπριγκίτ Γκόμπερτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Pfizer Hellas Συμμετέχει Ενεργά στην Προσπάθεια για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελλάδα

Αν Συνεχιστεί η Αύξηση των Κρουσμάτων θα Ζητήσω από την Επιτροπή να Εξετάσει και το Ενδεχόμενο Σκληρού Lockdown

Evi Makavelou

Η Σωματική Άσκηση Είναι Εξίσου Αποτελεσματική με τα Φάρμακα για την Υπέρταση

admin

Το Τεστ Κορωνοϊού στον Ευρύ Πληθυσμό δεν Είναι Πάντα Χρήσιμο

Οι Εργαζόμενοι με Χαμηλή Ειδίκευση Πεθαίνουν Περισσότερο από τον Κορωνοϊό

admin

Επιστημονική Ομάδα «Φυματίωσης» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας – Ο Αριθμός των Ασθενών με Φυματίωση θα Αυξηθεί Παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας COVID-19

Evi Makavelou

Για τον Περιορισμό του Κορωνοϊού να Φιλάτε Μόνο τους Συντρόφους σας

admin

Κορωνοϊός – Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό

admin

Κορωνοϊός – Η Συμβολή του Φόβου στην Εστίαση της Προσοχής των Ανθρώπων

admin

Κορωνοϊός – Οι Αποστάσεις Ασφαλείας κατά την Άθληση

admin

Νεότερα Δεδομένα για τα Εμβόλια Έναντι του Νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2

Κορωνοϊός – Εκατομμύρια Παραπλανητικές Διαφημίσεις Αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter