Υγεία & Ομορφιά
Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας Y
Ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας
Επικαιρότητα

Ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία και κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας, σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Circulation» και πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του τμήματος καρδιολογίας του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που συνεργάζονται με ερευνητές του Χάρβαρντ.

 Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας Y

Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της HAS .

Οι συγγραφείς στηρίχθηκαν σε μια ομάδα ασθενών από τη Δανία από την οποία έλαβαν και ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερους από 134.000 διαγνωσμένους ασθενείς μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2003 και 1ης Ιουνίου 2015.

Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν ως μέρος αυτής της σειράς , για μια μέση διάρκεια σχεδόν 4 ετών.

Τα επίπεδα κάλυψης της αντιγριπικής ανοσοποίησης ήταν πολύ ετερογενή με την πάροδο του χρόνου: 16% το 2003, 54% το 2009, 52% το 2015.

Μείωση των θανάτων κατά 18%

Μετά τη ρύθμιση της ημερομηνίας ένταξης στην ομάδα, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης συνδέεται με μια μείωση της θνησιμότητας από κάθε καρδιαγγειακή αιτία κατά 18% κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ. Η μείωση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη σε ασθενείς που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους (τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο) ή εμβολιάστηκαν τακτικά.

Έτσι, οι ασθενείς με διάγνωση καρδιακής ανεπάρκειας που περιλαμβάνονται στην ομάδα και εμβολιάζονται κάθε χρόνο, έχουν 19% μείωση του κινδύνου θανάτου για οποιαδήποτε αιτία σε συνδυασμό.

 Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας Y1

Υποστήριξη των συστάσεων

Στις συστάσεις του HAS, προτείνεται ο εμβολιασμός κατά της γρίπης κάθε χρόνο και ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου κάθε 5 χρόνια, διότι «λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν παράγοντες αντιρρόπησης και επιδείνωση», λέει το κείμενο.

Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται επίσης στις συστάσεις του 2016 της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. 
Ωστόσο, αυτές οι συστάσεις έχουν μέχρι τώρα υποστηριχθεί μόνο από συμβουλές εμπειρογνωμόνων.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πανδημική Πανώλη και η Προέλευσή της

Οι Χειρουργικές Μάσκες Προστατεύουν Καλά από τον Κορωνοϊό Αλλά οι Πλαστικές Προσωπίδες Καθόλου

Ο Κορωνοϊός και τα Αντισώματα Έναντι του Κορωνοϊού Φαίνεται να Συνυπάρχουν στα Παιδιά

Οι Παράγοντες που Ενισχύουν τον Κίνδυνο Παχυσαρκίας στα Παιδιά

admin

Το Κάπνισμα και ο Κίνδυνος Θανάτου από Καρδιαγγειακή Νόσο

Οποιαδήποτε Ποσότητα Αλκοόλ Κάνει Κακό στον Εγκέφαλο

Αποχώρησε από την Ελλάδα Μεγάλη Εταιρεία με Διαβητικά Αναλώσιμα Λόγω Clawback

admin

Αυξημένη Κίνηση στα Κομμωτήρια Λόγω της Επερχόμενης Απαγόρευσης Κυκλοφορίας

Ανάκληση Φαρμακευτικού Προϊόντος

admin

Τα Όπλα για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

Η Βρετανική Μετάλλαξη του Κορωνοϊού Πιθανώς Σχετίζεται με Αυξημένο κατά 60% Κίνδυνο Θανάτου

Evi Makavelou

«Ψηφιακό Κουδούνι» για Γυμνάσια και Λύκεια από Σήμερα