Υγεία & Ομορφιά
Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη
Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη
Επικαιρότητα

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Διατάξεις για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, εισάγονται με σχέδιο νόμου των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, και με στόχο να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Με το σχέδιο νόμου και κατ΄εξαίρεση κείμενων διατάξεων, εγκρίνεται ενιαία η παραγωγή, η κατοχή, η μεταφορά και η προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, με τον αποκλειστικό σκοπό, είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και τη διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να δημιουργήσει το πλαίσιο για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση ιδιωτών στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των προωθούμενων ρυθμίσεων, «με τον τρόπο αυτό, αφενός διανοίγεται ένα νέο πεδίο επιχειρηματικότητας, το οποίο αξιοποιεί τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας (κλιματολογικές συνθήκες, έδαφος) και άρα υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση των εξαγωγών, αφετέρου διευκολύνεται και ρυθμίζεται η πρόσβαση ασθενών της χώρας σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης».

Η πρόσβαση ασθενών στα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται με τρόπο σαφώς προσδιορισμένο και ελεγχόμενο, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου.

www.PharmaManage.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς Σεξ στην Καραντίνα – Οι Συνέπειες της Επόμενης Μέρας

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Ανίχνευση των Κρουσμάτων στον Εργασιακό Χώρο Μέσω Τσιπ Bluetooth

admin

Ο Πληθυσμός της Χώρας Επηρεάζει την Εθνική Ισχύ της

admin

Πόσο Βλαβερά Είναι τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα για το Καρδιαγγειακό Σύστημα;

admin

Μικρότερος ο Κίνδυνος Κατάθλιψης για τα Αγόρια που Παίζουν Βιντεοπαιχνίδια συχνά και Μεγαλύτερος για τα Κορίτσια που Περνάνε Πολλές Ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Evi Makavelou

Το 86% των Ασθενών με Ήπια Covid-19 Αναφέρουν Απώλεια Όσφρησης

Στις Δηλώσεις Κατρούγκαλου οι Υγειονομικοί Απαντούν

Eleni Giannopoulou

Φαρμακευτικές Ουσίες Μέσα σε Συμπληρώματα Διατροφής

admin

Η COVID-19 Είναι μία Πολυσυστηματική Νόσος

admin

Ο Ρόλος της Αισιοδοξίας στην Ανάρρωση από Εγκεφαλικό Επεισόδιο

admin

Χορήγηση Πλάσματος Ιαθέντων από τη Νόσο COVID-19: Έγκριση για Χρήση σε Ασθενείς

Ο Εμβολιασμός Μειώνει τον Κίνδυνο Μακρόχρονης Covid-19

Εγγραφείτε στο Newsletter