Υγεία & Ομορφιά
Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη
Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη
Επικαιρότητα

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Διατάξεις για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, εισάγονται με σχέδιο νόμου των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, και με στόχο να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Με το σχέδιο νόμου και κατ΄εξαίρεση κείμενων διατάξεων, εγκρίνεται ενιαία η παραγωγή, η κατοχή, η μεταφορά και η προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, με τον αποκλειστικό σκοπό, είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και τη διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να δημιουργήσει το πλαίσιο για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση ιδιωτών στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των προωθούμενων ρυθμίσεων, «με τον τρόπο αυτό, αφενός διανοίγεται ένα νέο πεδίο επιχειρηματικότητας, το οποίο αξιοποιεί τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας (κλιματολογικές συνθήκες, έδαφος) και άρα υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση των εξαγωγών, αφετέρου διευκολύνεται και ρυθμίζεται η πρόσβαση ασθενών της χώρας σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης».

Η πρόσβαση ασθενών στα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται με τρόπο σαφώς προσδιορισμένο και ελεγχόμενο, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου.

www.PharmaManage.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρότερος Κίνδυνος Καρκίνου για Όσους Ασκούνται Συστηματικά

admin

Ανάκληση Παρτίδας της Βρεφικής Κρέμας NESTLE SINLAC

Κορωνοϊός – Η Επάνοδος στην Κανονικότητα και ο Ρόλος της Λειτουργίας των Σχολείων

admin

Ψευδώς Αρνητικά Αποτελέσματα σε Ασθενείς με Κορωνοϊό

admin

Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

admin

Πώς η Ελλάδα Κερδίζει τη Μάχη του Κορωνοϊού

admin

Οι Διατροφικές Διαταραχές σε Εφήβους Έχουν Αυξηθεί Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας COVID-19

Τα Έντονα Χορευτικά Προγράμματα των Γυμναστηρίων Μπορούν να Οδηγήσουν σε Γρήγορη Εξάπλωση του Κορωνοϊού

admin

Οι Συστάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τα Κέντρα Ψυχαγωγίας και τους Χώρους Άθλησης Λόγω του Κορωνοϊού

admin

Ανοίγει Σήμερα το Απόγευμα η Πλατφόρμα για την Εγγραφή των Πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό

SARS-CoV-2: Μολύνει τα Κύτταρα του Ανοσοποιητικού και Προάγει τη Φλεγμονή

Κατά 60% Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Θανάτου των Πολύ Παχύσαρκων Ασθενών με Covid-19

Evi Makavelou