Υγεία & Ομορφιά
Image default
Πρόσωπο Συμπληρώματα Διατροφής

Νικήστε τον Χρόνο με τη Δύναμη των Αντιοξειδωτικών

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως από μόνες τους οι κρέμες και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης μπορούν να αντιστρέψουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος επάνω μας μόνο ως έναν βαθμό.

Για καλύτερα αποτελέσματα, είτε θα πρέπει να δοκιμάσουμε μια αισθητική μέθοδο είτε ορισμένα συμπληρώματα με θρεπτικά συστατικά, όπως τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Η αντιοξειδωτική προστασία μπορεί να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει τη γήρανση και γι’ αυτό δε χρειάζεται να περιορίζεστε στα οφέλη των καλλυντικών προϊόντων που υπόσχονται θαύματα.

Είναι χρήσιμο να συμπληρώνετε την περιποίησή σας με συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Κι αυτό επειδή τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά, πολλές φορές σε σεβαστές ποσότητες, δεν μπορούν να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας ώστε να δράσουν στο μέγιστο.

Προϊόντα περιποίησης προσώπουΤα συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά όμως, συνδυαστικά με τα καλλυντικά προϊόντα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Τα αντιοξειδωτικά

Πιστεύεται ότι τα συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά μπορούν να αναπλάσουν και να διορθώσουν την καταστροφή των κυττάρων εξαιτίας της γήρανσης.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που τις προκαλούν εξουδετερώνοντας τις βλαβερές τους συνέπειες ή έστω ελαχιστοποιώντας τες.

Μπορεί να πρόκειται για βιταμίνες, με πιο γνωστή τη βιταμίνη C, ή για ένζυμα.

Αντίθετα οι ελεύθερες ρίζες είναι ισχυρές χημικές ουσίες που αναζητούν σταθερά μόρια για να συνδυαστούν.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που παράγονται υπό φυσιολογικές συνθήκες από τον μεταβολισμό και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

Εδώ έρχονται τα αντιοξειδωτικά για να μπλοκάρουν τη διαδικασία της οξείδωσης, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Όμως σε αυτήν τη διαδικασία οξειδώνονται και τα ίδια.

Γι’ αυτό ο οργανισμός είναι σημαντικό να τροφοδοτείται σταθερά με αντιοξειδωτικά.

Γιατί χρειάζεστε αντιοξειδωτικά

Μπορεί να τρέφεστε ισορροπημένα με φρούτα και λαχανικά καθημερινά, όμως ποτέ δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι καλύπτονται οι ανάγκες σας στο 100%.

Η ποσότητα των αντιοξειδωτικών που λαμβάνετε από τις τροφές είναι συχνά ελλιπής.

Η επεξεργασία των τροφίμων, ο τρόπος καλλιέργειας, ακόμα και ο τρόπος μαγειρέματος, για παράδειγμα όταν αυτά μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, μειώνουν δραστικά τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα που έχουν το κάπνισμα και η ρύπανση του περιβάλλοντος που αδειάζουν τα αποθέματα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό.

Ένα ακόμα ερώτημα είναι το κατά πόσο ο οργανισμός απορροφά ικανοποιητικά τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνει από τα τρόφιμα, αφού για να απορροφηθούν καλύτερα θα πρέπει να συνδυάζονται σωστά.

Πριν επιλέξετε λοιπόν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με αντιοξειδωτικά να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να είναι φυσικό χωρίς πρόσθετα συστατικά και συντηρητικά.

Επίσης εκτός από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καλό είναι να περιέχει και βότανα, όχι όμως εκχυλίσματα βοτάνων που διατηρούν άθικτες τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για την Απολέπιση Προσώπου

Πώς να Επιβραδύνετε τη Γήρανση του Δέρματος με 4 Κινήσεις

yoadmin

Η Ρετινόλη σε 8 Ερωτήσεις

d.tsagkrinos

6 Συστατικά που Πρέπει να Αναζητήσουμε στην Αντιγηραντική μας Φροντίδα

Τα Σωστά και τα Λάθος Βήματα στο Πλύσιμο του Προσώπου σας

d.tsagkrinos

Συμπληρώματα Διατροφής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ