Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Νεανικής Απασχολησιμότητας

Ο Όμιλος Νovartis κήρυξε την έναρξη του Προγράμματος Eταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ).

H πρωτοβουλία δωρεάν Κατάρτισης και Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας καιστόχο έχει να δώσει «φτερά» στους νέους, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους.

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Νεανικής Απασχολησιμότητας

Tο Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο και προσφέρει σε 200 συμμετέχοντες ηλικίας 18-35 ετών, κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησηςσε 5 δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς, ενισχύοντας τη θέση των νέων στον επαγγελματικό στίβο.

Τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

1. Web Designer (25 Δ.Ω.)

2. E-Commerce Consultant (35 Δ.Ω.)

3. Τουριστικά Επαγγέλματα – Receptionist (45 Δ.Ω.)

4. Γραμματεία Διοίκησης (35 Δ.Ω.)

5. Υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών (40 Δ.Ω.)

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:

– Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών.

– Σε φοιτητές/σπουδαστές.

Η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Ηellas καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και δήλωσε σχετικά: «Η εταιρική υπευθυνότητα είναι ενσωματωμένη στη λειτουργία της Novartis. Bασιζόμενοι σε αυτό, αποφασίσαμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, καθώς η ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον στηρίζεται στους νέους.

Η υπεύθυνη παρουσία μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας προς την ελληνική κοινωνία.»

Η κα Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Ι.Β.ΕΠ.Ε-ΣΕΒ) σημείωσε ότι: «Το Ι.Β.ΕΠ.Ε – ΣΕΒ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει μία ουσιαστική πρωτοβουλία της Novartis για τους νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι η συνεισφορά της Novartis ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να θέσουν τις βάσεις της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας».

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Υψηλά Επίπεδα της Ορμόνης του Στρες Κορτιζόλης και ο Αυξημένος Κίνδυνος Σοβαρής COVID-19

yoadmin

Δωρεά Φαρμάκων από Φαρμακευτικές Εταιρείες με το Πρόγραμμα Pharma for Society του GIVMED

yoadmin

Μέχρι Ένα Μέτρο Μπορεί να Φθάσουν τα Σταγονίδια Ανθρώπου με Μάσκα που Βήχει

d.tsagkrinos

Covid-19 – Η Φαρμακευτική Καινοτομία στην Καταπολέμηση της Νόσου

yoadmin

Νέο Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης Ανιχνεύει με Ακρίβεια τη Νόσο Covid-19

yoadmin

Πότε το Κινητό Γίνεται Εξάρτηση Οδηγώντας μας ακόμη και σε Κατάθλιψη;

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ