Υγεία & Ομορφιά
Νέες τάσεις στη γυμναστική
Fitness

Νέες Τάσεις στη Γυμναστική και τη Διατροφή

Όποιος θέλει να αποκτήσει ένα υγιές, γερό και όμορφο σώμα χρειάζεται να συνδυάσει ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση.

Οι τάσεις στη γυμναστική όπως και σε όλα ανανεώνονται συχνά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλο και περισσότεροι τρόποι για να γυμνάζεται κανείς όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες τάσεις στη γυμναστική με νέες μεθόδους εκγύμνασης και στη διατροφή των ασκούμενων, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται.

Υψηλής έντασης διαλειμματικές προπονήσεις

Αυτές οι προπονήσεις είναι επίσης γνωστές και ως HIIT και μάλιστα συνδυάζονται και με άλλα είδη γυμναστικής.

Αυτό σημαίνει ότι μια προπόνηση με βάρη μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα είδη προπόνησης, όπως η γιόγκα και το πιλάτες, όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό.

Συμπληρώματα αθλητικής διατροφήςΈτσι η γυμναστική γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Ο συνδυασμός της υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης με το πιλάτες για παράδειγμα, συνδυάζει το κάψιμο του λίπους και την ενίσχυση του μεταβολισμού με τη βελτίωση της ευελιξίας και τη μείωση του άγχους.

30λεπτες προπονήσεις

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση που αναφέρθηκε παραπάνω είναι μια σχετικά πρόσφατη τάση και βασίζεται στην εναλλαγή μικρών σε διάρκεια, αλλά έντονων ασκήσεων με ή χωρίς τη χρήση εξοπλισμού που ακολουθούνται από μικρά διαλείμματα ξεκούρασης.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένη εκγύμναση μέσα σε 30 λεπτά, καθώς η έντασή του είναι τέτοια που μέσα σε μισή ώρα ο ασκούμενος έχει προπονηθεί αποτελεσματικά.

Το καλύτερο σε αυτές τις προπονήσεις δεν είναι τόσο η εξοικονόμηση χρόνου, όσο το γεγονός ότι ο μεταβολισμός επιταχύνεται μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση καίγοντας λίπος ακόμα και ένα 24ωρο μετά.

Υπηρεσίες προσωπικού γυμναστή και μικρά στούντιο

Ένας προσωπικός γυμναστής δίνει την κατάλληλη καθοδήγηση στον ασκούμενο ανάλογα με τις ανάγκες του ώστε να επιτύχει το αποτέλεσμα που εκείνος επιθυμεί, βοηθώντας τον παράλληλα να αποφύγει τους τραυματισμούς.

Επίσης ο προσωπικός γυμναστής επιβλέπει ώστε να εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις.

Επειδή αυτή η υπηρεσία έχει μεγαλύτερο κόστος, μια νέα τάση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το απρόσωπο περιβάλλον ενός μεγάλου γυμναστηρίου είναι τα μικρά στούντιο όπου γίνονται ομαδικά προγράμματα λίγων ατόμων.

Έτσι οι ασκούμενοι απολαμβάνουν εν μέρει ατομική καθοδήγηση που σίγουρα δίνει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα χρήματα.

Ειδικά προγράμματα γυμναστικής για τη μέση ηλικία

Μια νέα μεγάλη τάση στη γυμναστική στο εξωτερικό είναι τα ειδικά προγράμματα για ασκούμενους άνω των 50 με στόχο τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Αυτή η ηλικιακή κατηγορία έχει ανάγκη από διατήρηση της οστικής πυκνότητας και της μυϊκής μάζας.

Στα προγράμματα αυτά σχεδιάζονται νέες συνδυαστικές προπονήσεις για μεγαλύτερες ηλικίες, ώστε να διατηρηθεί η δύναμη και η ευλυγισία των αρθρώσεων και η διατήρηση της ισορροπίας, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον πιθανές πτώσεις και τραυματισμοί.

Συμπληρώματα αθλητικής διατροφής

Ο συνδυασμός της σωματικής άσκησης με τα συμπληρώματα αθλητικής διατροφής δεν είναι κάτι καινούργιο.

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι η αθλητική απόδοση ανεβαίνει όταν το ποσοστό σωματικού λίπους είναι χαμηλό.

Για να είναι χαμηλό όμως, σημαίνει ότι ο ασκούμενος χρειάζεται να στερηθεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά παρουσιάζοντας σοβαρές ανεπάρκειες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονο αίσθημα κόπωσης, η έλλειψη ενέργειας και οι πιθανοί τραυματισμοί.

Τα σύγχρονα συμπληρώματα αθλητικής διατροφής όμως λύνουν αυτό το πρόβλημα, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης αυξάνοντας την ενέργεια και την αντοχή, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την απώλεια λίπους και την τόνωση του μεταβολισμού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αερόβια Άσκηση – Η Συσχέτιση της Διάρκειας με την Καλή Καρδιαγγειακή Λειτουργία – Video

Οι 5 Κορυφαίες Τάσεις στον Χώρο του Fitness – Video

Ποτέ δεν Είναι Αργά για να Γυμνάσετε τους Γλουτούς σας!

Πώς να Παραμείνετε Πιστοί σε ένα Πρόγραμμα Γυμναστικής

Η Αναγκαιότητα της Άσκησης σε Εξωτερικό Χώρο

Bάνα Νικολαίδου

Τονώστε το Σώμα σας και Βγείτε στην Παραλία

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ