Υγεία & Ομορφιά
Νέα Μέτρα Κατά του Κορωνοϊού - Από Αύριο το Πρωί Τίθενται σε Ισχύ
Επικαιρότητα

Νέα Μέτρα Κατά του Κορωνοϊού – Από Αύριο το Πρωί Τίθενται σε Ισχύ

Επισπεύδεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2. Η έκρηξη των νέων μολύνσεων, αλλάζει τα δεδομένα και τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα και εισηγήθηκε τα μέτρα περιορισμού να τεθούν σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου, και όχι από 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί.

Νέα Μέτρα Κατά του SARS-CoV-2 - Από Αύριο το Πρωί Τίθενται σε ΙσχύΟ υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο έως και 16 Ιανουαρίου.

Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Μέσα στις απαγορεύσεις, είπε ο υπουργός, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Στο ΕΣΥ, όπως είπε, ο υπουργός κατά βάση νοσηλεύονται ασθενείς με την μετάλλαξη Δέλτα και βρίσκεται σε πίεση, και υπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, όπως την υπερ-μετάδοση της Όμικρον έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να στηρίξει το σύστημα αν χρειαστεί.

Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη , είπε ο κ. Πλεύρης και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη Όμικορν και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει κατά 10 μονάδες. Το ποσοστό άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού υπερβαίνει το 90%.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Συνέστησε ότι όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγούν σε κανέναν εφησυχασμό, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστάσεις Αναφορικά με την Καθολική Χρήση Μάσκας από το Υπουργείο Υγείας

yoadmin

Σπάνιος Θανατηφόρος Ιός των Ζώων Μεταδίδεται από Άνθρωπο σε Άνθρωπο

Ποιες Γυναίκες Αντιμετωπίζουν Κίνδυνο Εμφάνισης Ορισμένων Χρόνιων Παθήσεων

yoadmin

Οδηγίες για τη Χρήση Μάσκας στα Παιδιά από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

Κορωνοϊός – Γιατί η Παχυσαρκία Αυξάνει τον Κίνδυνο να Νοσήσει Κάποιος Βαρύτερα από την COVID-19

yoadmin

Η Αβεβαιότητα για το πως Σκοτώνει η Νόσος COVID-19 Καθυστερεί την Επιλογή Αποτελεσματικών Θεραπειών

yoadmin

Νέο Πρόγραμμα Αιμοδοσίας

yoadmin

Κορωνοϊός – Νέο Αναπνευστικό Τεστ Ανιχνεύει τον Ιό σε 15 Δευτερόλεπτα

Πόσο Προσέχουν οι Έλληνες τις Διαφημίσεις;

Όταν η Google Κάνει Διάγνωση Καρκίνου

yoadmin

10 Απλές Οδηγίες για Προστασία από τον Καύσωνα

Έτσι θα Εξασφαλίσετε 10 Επιπλέον Χρόνια Ζωής Χωρίς Σοβαρές Ασθένειες

a.alefragkis