Υγεία & Ομορφιά
Καλοκαίρι Πρόληψη

Μπαμπού – Ο Πράσινος Χρυσός του Μέλλοντος

Τις τελευταίες δεκαετίες και σε συνάρτηση με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αναπτύσσεται ραγδαία σε μεγάλο τμήμα του πλανήτη η οικολογική συνείδηση.

Είναι πλέον σαφές και επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσουμε τα προϊόντα που καταναλώνουμε με μια διαφορετική οπτική. Πρωτίστως τα προϊόντα καθημερινής χρήσης και προσωπικής φροντίδας.

Μπαμπού - Ο Πράσινος Χρυσός του Μέλλοντος.

Η σύγχρονη οικολογική τάση είναι:

Χρήση φυσικών προϊόντων που παράγονται με την ελάχιστη χημική επεξεργασία, βασισμένα στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Προϊόντα και πρώτες ύλες που απαιτούν μικρή κατανάλωση νερού και διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ένας σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι το μπαμπού, ο πράσινος χρυσός του μέλλοντος!

Το μπαμπού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται χωρίς τη χρήση φυτοφάρμακων και με ελάχιστο νερό. Απορροφά πολύ μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα άλλα δένδρα, ενώ παράλληλα απελευθερώνει μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου.

Είναι ένα αειθαλές φυτό που μεγαλώνει γρήγορα χωρίς να χρειάζεται εντατική καλλιέργεια.

 ΜΠΑΜΠΟΥ, μια πρώτη ύλη με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα

Το μπαμπού είναι ιδιαίτερα εύχρηστο με πάρα πολλές εφαρμογές στην παραγωγή προϊόντων καθημερινής χρήσης, από οικιακά σκευή, έπιπλα, έως και ρούχα.

Επανάσταση στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής αποτελεί η παραγωγή σερβιέτας υγείας από μπαμπού.

Εκτός των οικολογικών πλεονεκτημάτων, το μπαμπού είναι ιδανική πρώτη ύλη για την παραγωγή σερβιέτας υγείας, καθώς μεταφέρει τα ευεργετικά πλεονεκτήματά του σε αυτήν.

Φυσική αντιβακτηριδιακή δράση: Η λιγνίνη που περιέχεται στις ίνες του μπαμπού δίνει στο φυτό ανθεκτικότητα έναντι των εντόμων και των βακτηρίων.

Η δράση αυτή διατηρείται στον μέγιστο βαθμό και στο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της σερβιέτας υγείας, μειώνοντας την πιθανότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.

Πρόληψη ερεθισμών: Τα προϊόντα που παράγονται από μπαμπού είναι ιδιαίτερα απαλά και φιλικά προς το δέρμα.

Ως αποτέλεσμα έχουμε μια σερβιέτα που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ερεθισμών στην ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας.

Ιδανικός ρυθμιστής θερμοκρασίας: Το μπαμπού έχει την ιδιότητα να μην επηρεάζεται η θερμοκρασία του από εξωτερικούς παράγοντες.

Όταν αυξάνεται η ζέστη, το μπαμπού διατηρεί σταθερή θερμοκρασία. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό δίνει στη σερβιέτα μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας.

Στεγνώνει γρήγορα και αερίζεται στον μέγιστο βαθμό: Αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν εξτρά αίσθηση άνεσης και καθαριότητας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσεις Πανικού – Μερικοί Τρόποι για να τις Προλάβετε

Πώς θα Περιποιηθείτε το Σώμα σας Μετά την Παραλία

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Αντιβιοτικά

yoadmin

Αυτές Είναι οι Τροφές που θα Απαλλάξουν τον Οργανισμό σας από τη Νικοτίνη

Editor6 pharma

Το Καλοκαιρινό Νεσεσέρ Ομορφιάς

yoadmin

Τα Φάρμακα και οι Αλληλεπιδράσεις τους – Τι θα Πρέπει να Προσέχετε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ