Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα μούρα και το κόκκινο κρασί βοηθούν στην καύση λίπους.
Κατά συνέπεια συμβάλλουν στο αδυνάτισμα του οργανισμού.
Ο λόγος είναι η ουσία ρεσβερατρόλη που περιέχεται σ’ αυτά, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Οι επιστήμονες δοκίμασαν την ουσία σε ποντίκια σε ποσότητες ανάλογες για έναν άνθρωπο.
Ταυτόχρονα τους έκαναν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια στα οποία έδιναν συγχρόνως και ρεσβερατρόλη πήραν 40% λιγότερο βάρος από αυτά στα οποία δεν έδωσαν ρεσβερατρόλη.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Obesity».
Έδειξαν ότι τα ποντίκια είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το λευκό λίπος με το ενεργό μπεζ λίπος.
Αυτό είναι το λίπος το οποίο βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων και στο αδυνάτισμα.
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, τόσο η ρεσβερατρόλη, όσο και άλλες πολυφαινόλες, που περιέχονται σε κόκκινα φρούτα, όπως μούρα, φράουλες, σμέουρα, σταφύλια και μήλα επιδρούν θετικά στον οργανισμό μας.
Ενισχύουν το γονίδιο που αυξάνει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών και καταπολεμούν την παχυσαρκία.