Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη, η τακτική κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για μερικά είδη καρκίνου.

Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Τζούλια Μπόντρι του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 69.000 ανθρώπους σε βάθος πενταετίας.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι όσοι έτρωγαν τα περισσότερα βιολογικά/οργανικά προϊόντα, είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου, σε σχέση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα (ή καθόλου) τέτοια προϊόντα.

Ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 34% όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, κατά 76% για κάθε είδους λέμφωμα και κατά 86% ειδικότερα για λέμφωμα μη-Hodgkin.
 Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά, αν δεν μπορούν να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα, επειδή είναι πιο ακριβά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, είτε είναι βιολογικά είtε όχι, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και καρκίνο.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη οι τρώνε βιολογικά/οργανικά προϊόντα, είναι συχνότερα παντρεμένοι, έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, ενώ καταναλώνουν λιγότερα επεξεργασμένα κρέατα και πίνουν λιγότερο αλκοόλ.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες Καταναλωτικές Συνήθειες Λόγω του Κορωνοϊού

d.tsagkrinos

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα

yoadmin

Γενετική Προδιάθεση για Σοβαρή Νόσο COVID-19

yoadmin

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

yoadmin

Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

yoadmin

Ανώφελα τα Συμπληρώματα Βιταμίνης D για τους Ηλικιωμένους

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ