Υγεία & Ομορφιά
Μη φαγεσωρογόνο μακιγιάζ
Μακιγιάζ

Μη Φαγεσωρογόνο Μακιγιάζ

Τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα μακιγιάζ είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μη φράσσουν τους πόρους της προβληματικής επιδερμίδας που είναι ευαίσθητη ή έχει τάση ακμής.

Οι φαγέσωρες είναι η επιστημονική ονομασία των ατελειών του δέρματος που αποτελούν χαρακτηριστικό της επιδερμίδας με τάση ακμής.

Είναι ουσιαστικά οι φραγμένοι πόροι.

Από εκεί προέρχεται η λέξη φαγεσωρογόνο.

Υπάρχουν οι ανοιχτοί και οι κλειστοί φαγέσωρες.

Πούδρα για επιδερμίδες με τάση ακμήςΣτους ανοιχτούς φαγέσωρες που είναι τα μαύρα στίγματα, το σμήγμα φτάνει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ανοίγει και έρχεται σε επαφή με τον αέρα αποκτώντας αυτό το μαύρο χρώμα.

Στους κλειστούς φαγέσωρες συσσωρεύεται σμήγμα κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας σχηματίζοντας ένα λευκό εξόγκωμα που είναι τα λευκά στίγματα.

Η ακμή είναι ένας συνδυασμός λευκών και μαύρων στιγμάτων, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων που οφείλονται στους φραγμένους πόρους.

Μια επιδερμίδα με τάση ακμής δε σημαίνει ότι δεν ανέχεται το μακιγιάζ, απλώς αυτό θα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα που προορίζονται για την ευαίσθητη επιδερμίδα και την επιδερμίδα με τάση ακμής.

Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστεί ποια συστατικά είναι φαγεσωρογόνα.

Αυτό εξαρτάται από τον κάθε τύπο επιδερμίδας και τον τρόπο που αντιδρά σε συγκεκριμένα συστατικά.

Όταν ένα προϊόν μέικ απ έχει τον χαρακτηρισμό «μη φαγεσωρογόνο» σημαίνει ότι δεν περιέχει συστατικά που φράζουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν ακμή.

Αυτά τα προϊόντα έχουν περάσει από κλινικές δοκιμές και δερματολογικούς ελέγχους, προκειμένου να χαρακτηριστούν άφοβα «μη φαγεσωρογόνα».

Σε μια ευαίσθητη επιδερμίδα ή σε μια επιδερμίδα με τάση ή έξαρση ακμής θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι αυτά τα ειδικά προϊόντα μακιγιάζ δεν καταπολεμούν ούτε θεραπεύουν την ακμή.

Απλώς επιτρέπουν το μακιγιάζ και αποτρέπουν το φράξιμο των πόρων και τις εξάρσεις ακμής που αυτό προκαλεί.

Από αυτά, η βάση του μέικ απ, η πούδρα, οι σκιές ματιών και το ρουζ θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν αυτή την ένδειξη.

Για να μειώσετε την εμφάνιση των ατελειών στο πρόσωπό σας στο ελάχιστο είναι σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο, να κάνετε ήπια απολέπιση και να επιλέγετε αυστηρά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας που έχει τάση ακμής.

Επίσης, αν έχετε ακμή ή ταλαιπωρείστε από εξάρσεις ακμής, καλό είναι να επιλέγετε ανάλαφρες ενυδατικές κρέμες χωρίς βαριές συνθέσεις και έλαια.

Αυτού του είδους οι ενυδατικές κρέμες απορροφώνται γρήγορα και περιέχουν συστατικά που δεσμεύουν το νερό και καταπραΰνουν το δέρμα, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη.

Τέλος, η λοσιόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να περιέχει οινόπνευμα, αλλά σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ, τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση της ακμής.

Θα πρέπει να καθαρίζει βαθιά τους πόρους και το δέρμα.

Όσο για την αντηλιακή σας κρέμα, θα πρέπει και αυτή να είναι παρόμοιας φιλοσοφίας, να απορροφάται άμεσα και να μην αφήνει λιπαρή αίσθηση στην επιδερμίδα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Βάφεστε σαν Επαγγελματίας

Bάνα Νικολαίδου

Λάθη στο Μακιγιάζ – Εντοπίστε τα και Διορθώστε τα

Bάνα Νικολαίδου

Το Μακιγιάζ που σας Ταιριάζει Ανάλογα με το Σχήμα του Προσώπου σας

d.tsagkrinos

Αυτά Είναι τα Βήματα για Ένα Φυσικό Μακιγιάζ

d.tsagkrinos

Τα Λάθη που Κάνετε στο Ντεμακιγιάζ

d.tsagkrinos

Η Κατάλληλη Καλλυντική Φροντίδα στην Περιοχή των Ματιών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ