Υγεία & Ομορφιά
Μερικοί Άνθρωποι Μένουν Άτεκνοι Λόγω Γενετικής Προδιάθεσης
Μερικοί Άνθρωποι Μένουν Άτεκνοι Λόγω Γενετικής Προδιάθεσης
Επικαιρότητα

Μερικοί Άνθρωποι Μένουν Άτεκνοι Λόγω Γενετικής Προδιάθεσης

Ένας μικρός ανθρώπων χωρίς παιδιά μένουν άτεκνοι εξαιτίας γονιδιακών παραλλαγών στο DNA τους που τους δημιουργούν την προδιάθεση να μην κάνουν οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική γενετική έρευνα, την πρώτη που κάνει αυτή τη συσχέτιση.

Το εν λόγω γενετικό υπόβαθρο δεν καθιστά στείρους τους ανθρώπους, αλλά μειώνει την πιθανότητα να θέλουν να κάνουν παιδιά λόγω της εκδήλωσης διαφόρων γνωστικών και συμπεριφορικών χαρακτηριστικών που μειώνουν την πιθανότητα εύρεσης συντρόφου με σκοπό την αναπαραγωγή.

Μερικοί Άνθρωποι Μένουν Άτεκνοι Λόγω Γενετικής Προδιάθεσης

Πάντως οι Βρετανοί επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο γενετικός παράγοντας εξηγεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (περίπου 1%) της ατεκνίας, καθώς άλλοι παράγοντες (κοινωνικοί, οικονομικοί, δημογραφικοί, ψυχολογικοί, προσωπικές επιλογές κ.ά.) παίζουν σημαντικότερο ρόλο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Sanger του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Μάθιου Χερλς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, ανέλυσαν γενετικά δεδομένα για σχεδόν 341.000 ανθρώπους 39 έως 73 ετών.

Βρήκαν ότι οι παραλλαγές σε ορισμένα γονίδια που προδιαθέτουν σε ατεκνία είναι συχνότερες στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Επίσης οι άνθρωποι – συνήθως άνδρες – με αυτές τις μεταλλάξεις είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και μικρότερο εισόδημα.

Ακόμη πάντως και για όσους έχουν το εν λόγω γενετικό «προφίλ», η πιθανότητα να κάνουν παιδί παραμένει περίπου 50-50.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα Freedom Pass για την Προπληρωμένη Κάρτα των 150 Ευρώ

Από τι Κινδυνεύουν Όσοι Πάσχουν από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης;

admin

Ποιες Ομάδες Πληθυσμού Πρέπει να Εμβολιαστούν κατά της Γρίπης

Τα Αναπάντητα Ερωτήματα για την Ανοσία Μετά τη Λοίμωξη από Κορωνοϊό

admin

Η Covid-19 Επιτίθεται Απευθείας και στο Πάγκρεας Απορρυθμίζοντας το Σάκχαρο

Evi Makavelou

Οι Μάσκες με Βαλβίδα Εκπνοής δεν Είναι Κατάλληλες για να «Φρενάρουν» την COVID-19

Έναν Χρόνο Μετά, οι Αγορές Είναι Γεμάτες στην Κινεζική Πόλη όπου Εμφανίστηκε η COVID-19

Οι Έλληνες Κατέχουν την Πρώτη Θέση στην Άσκοπη Κατανάλωση Αντιβιοτικών

admin

Τα Υψηλά Επίπεδα της Ορμόνης του Στρες Κορτιζόλης και ο Αυξημένος Κίνδυνος Σοβαρής COVID-19

admin

Το Δημόσιο Χρέος Ανήλθε στα 333,739 δισ. Ευρώ στο Τέλος του Β’ Τριμήνου του 2020

Ο Ύπνος Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας COVID-19

Πανδημία της Covid – Μία Άλλη Οπτική

Vasiliki Tsantila