Υγεία & Ομορφιά
Ασθένειες/Προβλήματα Οικογένεια

Μειώστε τον Πυρετό του Μωρού σας Χωρίς Φάρμακα

Όταν η θερμοκρασία του σώματος υπερβεί τους 38 ° C, τότε εύλογα μιλάμε για πυρετό… και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός όταν εμφανίζεται σε βρέφη.

Αλλά πότε πρέπει να ανησυχείτε όταν το μωρό σας έχει πυρετό; Είναι εφικτό να μειωθεί ο πυρετός του μωρού σας χωρίς φάρμακα;

Μειώστε τον Πυρετό του Μωρού σας Χωρίς Φάρμακα

Πυρετός μωρού – Σε ποιες περιπτώσεις είναι ανησυχητικός;

Αρχικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η οποιαδήποτε αύξηση του πυρετού που εμφανίζεται σε ένα μωρό ηλικίας κάτω των 3 μηνών, είναι ανησυχητική και γι’ αυτό θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα τον παιδίατρο.

Από τους 3 μήνες και πέρα, ο πυρετός δεν πρέπει να ανησυχεί υπερβολικά τους νέους γονείς για την υγεία του μωρού τους, καθώς μπορεί πολύ απλά να είναι ένα σημάδι ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα λειτουργεί φυσιολογικά!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να παρατηρήστε καλά τη γενική κατάσταση του παιδιού σας: ο πυρετός σχετίζεται και με άλλα συμπτώματα; όπως με έμετο, κοιλιακό άλγος, πονόλαιμο ή πονοκέφαλο;

Πώς να μειώσετε τον πυρετό του μωρού;

Όταν αντιμετωπίζετε ένα παιδί που έχει υψηλό πυρετό, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε ενστικτωδώς είναι να του χορηγήσετε κάποιο αντιπυρετικό, όπως π.χ. παρακεταμόλη, για την ανακούφισή του.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες μη φαρμακευτικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον πυρετό του μωρού σας.

  • Δώστε στο μωρό σας να πιει νερό και φροντίστε ώστε ο οργανισμός του να είναι επαρκώς ενυδατωμένος, καθώς ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγάλος στα βρέφη.
  • Εάν το μωρό σας είναι ντυμένο «σαν κρεμμύδι», αλλάξτε του ρούχα και φορέστε του κάτι πιο ελαφρύ, αφενός επειδή μπορεί να έχει ιδρώσει και αφετέρου για να ανασάνει το κορμάκι του.
  • Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια θερμοκρασία περίπου 18 ° C στην κρεβατοκάμαρά σας.

Λαμβάνοντας τα πιο πάνω μέτρα, θα κατορθώσετε να μειώσετε τον πυρετό του μωρού σας και θα το ανακουφίσετε από την ταλαιπωρία που βιώνει εκείνη τη στιγμή.

Προσοχή! Εάν διαπιστώσετε όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ότι ο πυρετός σχετίζεται και με άλλα συμπτώματα ή εάν παρατηρήσετε ότι ο πυρετός επιμένει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα έναν παιδίατρο!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήπως το Παιδί σας δεν Κοιμάται Αρκετά Καλά;

yoadmin

Παιδί που Τρώει Επιλεκτικά – Πώς να Χειριστείτε την Κατάσταση

Χρήση Πάνας στα Μωρά και Εξανθήματα

Κολικοί στα Βρέφη – Αιτίες και Συμπτώματα

d.tsagkrinos

Η Σημασία του Πατέρα στη Ζωή Ενός Παιδιού

Ζήλια Ανάμεσα στα Αδέρφια – Τι Μπορούν να Κάνουν οι Γονείς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ