Υγεία & Ομορφιά
Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας
Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, την οποία έκαναν ερευνητές από τα πανεπιστήμια Northwestern Medicine και Cornell, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετώπιζαν από 3% έως και 7% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είχαν και κατά 3% αυξημένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Επίσης, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κοτόπουλου εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν κατά 4% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αναφέρουν, δε, ότι όσον αφορά το κοτόπουλο, είναι πιθανό ο μεγαλύτερος κίνδυνος να σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με το ίδιο το κοτόπουλο.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μικροβιακή Αντοχή στην Ελλάδα

admin

Περιορισμός Μετακινήσεων σε Όλη την Ελλάδα από τις 9 το Βράδυ έως τις 5 το Πρωί

Ποιες Ομάδες Πληθυσμού Πρέπει να Εμβολιαστούν κατά της Γρίπης

Τι Αλλάζει για Ασθενείς και Γιατρούς με το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

admin

Ανάκληση Φαρμακευτικού Προϊόντος

admin

Αυξημένος ο Κίνδυνος Υπέρτασης για τις Γυναίκες Θύματα Σεξουαλικής Βίας

Κορωνοϊός – Νέα Θεραπευτική Προσέγγιση

admin

Η Σωστή Διατροφή για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

admin

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Αιμορραγικού Εγκεφαλικού

Τα Παιδιά που Έχουν Γεννηθεί με Καισαρική Εμφανίζουν Αυξημένο Κίνδυνο για Νοσηλεία λόγω Λοίμωξης

3.337 Νέες Προσλήψεις από το ΕΣΥ

admin

Έρευνα: Η Κατανάλωση Αναψυκτικών και ο Αυξημένος Κίνδυνος Θανάτου

admin