Υγεία & Ομορφιά
Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας
Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, την οποία έκαναν ερευνητές από τα πανεπιστήμια Northwestern Medicine και Cornell, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετώπιζαν από 3% έως και 7% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είχαν και κατά 3% αυξημένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Επίσης, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κοτόπουλου εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν κατά 4% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αναφέρουν, δε, ότι όσον αφορά το κοτόπουλο, είναι πιθανό ο μεγαλύτερος κίνδυνος να σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με το ίδιο το κοτόπουλο.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

admin

Μεγάλος ο Κίνδυνος Μετάδοσης του Κορωνοϊού σε Άτομα μέσα στο Σπίτι

6 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Αλκοόλ και Φαρμάκων

admin

Η Κατανάλωση Καφέ Μειώνει τον Κίνδυνο Καρδιακής Ανεπάρκειας Σύμφωνα με Νέα Έρευνα

Πώς Ορίζεται το Ύποπτο Κρούσμα του Κοροναϊού;

admin

Covid-19: «Προσαρμοσμένα» Εμβόλια Αναμένονται τον Σεπτέμβριο

Οι Συστάσεις του ΠΟΥ για την Αποφυγή της Τηλεκπαίδευσης από τους Μαθητές

Αποτοξίνωση – Χειμερινό Detox 3 Ημερών

Evi Makavelou

Νέο Οπιούχο Αναλγητικό Χωρίς Παρενέργειες Μορφίνης

admin

12η Health Expo Athens

Όσοι Έχουν Μολυνθεί με τη Μετάλλαξη του Κορωνοϊού Βήχουν Περισσότερο, Αλλά η Όσφρησή τους Έχει Επηρεαστεί Λιγότερο

Evi Makavelou

Η Πανδημία Εντείνει το Δίλημμα των Καταναλωτών Ανάμεσα στην Ασφάλεια Τροφίμων και την Προστασία του Περιβάλλοντος