Υγεία & Ομορφιά
Image default
Υπέρταση

Με Αυτές τις Ασκήσεις θα Ρίξετε Γρήγορα την Αρτηριακή Πίεση

Η υπέρταση σπάνια γίνεται αντιληπτή από τα συμπτώματά της, καθώς είτε δεν υπάρχουν είτε συγχέονται με αυτά άλλων παθήσεων.

Από την άλλη, πρόκειται για ένα πρόβλημα υγείας που αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επικίνδυνων καταστάσεων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προληφθεί ή να μειωθεί με την υγιεινή διατροφή, τη διατήρηση υγιούς βάρους και την τακτική άσκηση.

Διαφορετικά είδη άσκησης μπορούν να έχουν διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα και κάποια από αυτά πρέπει να τα αποφεύγετε εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η συστηματική αεροβική άσκηση, όπως το τζόκινγκ, η κολύμβηση και η ποδηλασία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η συστηματική αεροβική άσκηση, όπως το τζόκινγκ, η κολύμβηση και η ποδηλασία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Πολλοί άνθρωποι όμως ήταν και παραμένουν επιφυλακτικοί με τα βάρη, καθώς επί χρόνια οι ειδικοί τους συνιστούσαν να τα αποφεύγουν επειδή πίστευαν ότι η αύξηση της πίεσης κατά τη διάρκεια της ανύψωσης μεγάλου βάρους μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και μακροπρόθεσμα να αυξήσει περαιτέρω την αρτηριακή πίεση.

Ασκήσεις που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά και πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από υπέρταση είναι οι εξής:

– Άρση βαρών

– Σκουός

– Ελεύθερη πτώση

– Yψηλής έντασης διαλειμματικές ασκήσεις (π.χ. Sprinting)

– Καταδύσεις

Από την άλλη, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θεωρούνται καλές για την αρτηριακή πίεση.

Τα βάρη επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση και καλό είναι να αποφεύγονται.

Αυτές είναι οι εξής:

– Ποδηλασία

– Γρήγορο περπάτημα

– Κολύμπι

– Χορός

– Τένις

– Τζόκινγκ

Γενικότερα, εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, πρέπει να εστιάζετε σε δραστηριότητες που βοηθούν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Η αεροβική άσκηση είναι αυτή που βοηθά περισσότερο τη λειτουργία της καρδιάς.

Αυτό συμβαίνει επειδή βασίζεται σε επαναλαμβανόμενες ρυθμικές κινήσεις και χρησιμοποιεί τις μεγάλες μυϊκές ομάδες, όπως τα πόδια, τους ώμους και τα χέρια σας.

Εάν ωστόσο ανήκετε σε εκείνους που προτιμούν ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης όπως τα βάρη, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τα ξεκινήσετε και να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της υγείας σας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε Άγνωστοι Παράγοντες που Ανεβάζουν την Αρτηριακή Πίεση

d.tsagkrinos

Λάθη που Γίνονται στο Μέτρημα της Αρτηριακής Πίεσης

Editor6 pharma

Αυτές Είναι οι Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε αν Έχετε Υπέρταση

Editor6 pharma

Υπέρταση στα Παιδιά – Αιτίες, Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Πόσο Επηρεάζει η Ψυχολογία μας την Αρτηριακή Πίεση;

d.tsagkrinos

Τι να Κάνετε σε Περίπτωση Μειωμένης Αρτηριακής Πίεσης

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ