Υγεία & Ομορφιά
Image default
Πεπτικό Σύστημα

Μαύρα Κόπρανα: Πιθανές Αιτίες και Αντιμετώπιση

Τα μαύρα κόπρανα συχνά συσχετίζονται με τον καρκίνου του εντέρου, αλλά υπάρχουν και άλλες αιτίες των οποίων αποτελούν σύμπτωμα.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό όταν παρατηρήσετε αίμα στα κόπρανα;

Μαύρα Κόπρανα: Πιθανές Αιτίες και Αντιμετώπιση

Πιθανή προέλευση των μαύρων κοπράνων

Η παρουσία αίματος στα κόπρανα (μέλαινα κένωση) υποδηλώνει κάποια αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα, είτε στο άνω μέρος είτε στο κάτω μέρος.

Οι μέλαινες κενώσεις προκαλούν μαύρα, με έντονη οσμή κόπρανα.

Ωστόσο, μην συγχέετε τη μέλαινα κένωση με τα μαύρα κόπρανα που προκαλούνται από τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση το σίδηρο, το βισμούθιο, τον άνθρακα ή μετά την κατανάλωση σπανακιού.

Κάθε επαναλαμβανόμενη μέλαινα κένωση πρέπει να σας οδηγήσει σε αναζήτηση ιατρικής συμβουλής, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση αυτής της αιμορραγίας, η οποία μπορεί να οφείλεται σε γαστροοισοφαγικούς κιρσούς, γαστρικό έλκος, επαναλαμβανόμενη χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) ή ακόμα και καρκίνο του εντέρου.

Διαχείριση των μαύρων κοπράνων

Είναι σημαντικό να βρείτε την προέλευση της αιμορραγίας που προκαλεί τα μαύρα κόπρανα, έτσι ώστε είτε να σταματήσετε την πεπτική αιμορραγία, είτε να διαχειριστείτε τον καρκίνο του πεπτικού σωλήνα.

Για να γίνει αυτό, απαιτούνται ακτινολογικές εξετάσεις, όπως η γαστροσκόπηση (ένας μικρός σωλήνας με μια κάμερα εισάγεται στον πεπτικό σωλήνα).

Ανάλογα με την προέλευση της αιμορραγίας, η θεραπεία μπορεί να είναι φαρμακευτική, χειρουργική ή ακόμη και να βασιστεί σε μια συγκεκριμένη διατροφή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για Γρήγορη Ανακούφιση από τη Γαστρεντερίτιδα

Editor6 pharma

Αντιβιοτικά και Πεπτικές Διαταραχές

Πού Οφείλεται η Κακή Πέψη και πώς Μπορείτε να την Αντιμετωπίσετε;

d.tsagkrinos

Πώς να Αντιμετωπίσετε τη Διάρροια

yoadmin

Γιατί Υποφέρω από Δυσκοιλιότητα Ιδιαίτερα την Περίοδο της Καραντίνας;

yoadmin

Γαστρεντερίτιδα λόγω Γιορτών – Πώς να την Αποτρέψετε

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ