Υγεία & Ομορφιά
Image default
Οφθαλμολογία

Μάτια: 3 Προειδοποιητικά Σημάδια

Ενώ ορισμένες οπτικές διαταραχές όπως η επιπεφυκίτιδα είναι ήπιες και προσωρινές, άλλες μπορεί να υποδηλώνουν μια πιο σοβαρή παθολογία.

Μία από αυτές είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση που σχετίζεται με την ηλικία.

Μάτια: 3 Προειδοποιητικά Σημάδια

Μάτια που «τρέχουν»: σημάδι επιπεφυκίτιδας;

Είναι τα μάτια σας κόκκινα, υγρά και σας φαγουρίζουν;

Πιθανότατα πάσχετε από επιπεφυκίτιδα.

Η επιπεφυκίτιδα είναι μια ήπια φλεγμονή του επιπεφυκότα, δηλαδή της μεμβράνης που ευθυγραμμίζει το μάτι και την εσωτερική πλευρά των βλεφάρων.

Ωστόσο, τα ξηρά μάτια μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε έντονη παραγωγή δακρύων, προκειμένου να αντισταθμίσουν το έλλειμμα και να διατηρήσουν τη βέλτιστη οφθαλμική ενυδάτωση.

Οπτικές ανωμαλίες: προβλήματα όρασης που δεν πρέπει να παραβλέπονται

Η θολή όραση, η διπλωπία κ.λπ., είναι οπτικές δυσλειτουργίες που όταν επιμένουν, πρέπει απαραίτητα να αποτελέσουν αντικείμενο αναζήτησης οφθαλμολογικής συμβουλής, διότι μπορούν να προκληθούν από περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές καταστάσεις.

Έτσι, η θολή όραση κοντινών αποστάσεων είναι περισσότερο ένα σημάδι πρεσβυωπίας, ενώ μια παραμόρφωση των ευθειών γραμμών οδηγεί γενικά τον ιατρό προς την αμφιβληστροειδοπάθεια, μια εκφυλιστική ασθένεια του αμφιβληστροειδούς.

Απώλεια οξύτητας: επείγουσα ιατρική κατάσταση

Η απώλεια όρασης σε ένα ή και στα δύο μάτια απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα, καθώς μπορεί να είναι ένα σημάδι εγκεφαλικού επεισοδίου που επηρεάζει τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και / ή του οπτικού νεύρου.

Άλλες παθολογίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτόν τον τύπο ξαφνικής τύφλωσης είναι το γλαύκωμα, κάποιο τραύμα στα μάτια, όγκος στον εγκέφαλο, σκλήρυνση κατά πλάκας, οπτική νευρίτιδα…

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Σημάδια που Δείχνουν ότι Χρειάζεστε Γυαλιά

Bάνα Νικολαίδου

Οι Ασθένειες του Υπολογιστή

yoadmin

Λοιμώδης και μη Λοιμώδης Επιπεφυκίτιδα και οι Μορφές τους

Editor6 pharma

Πώς να Εφαρμόζετε Σταγόνες στα Μάτια

yoadmin

Τι Είναι η Διπλωπία και πώς Θεραπεύεται

Bάνα Νικολαίδου

Η Πρόληψη της Μυωπίας στα Παιδιά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ