Υγεία & Ομορφιά
Μακιγιάζ σύμφωνα με τον Xρωματικό μας Tύπο
Πρόσωπο

Μακιγιάζ Σύμφωνα με τον Xρωματικό μας Tύπο

Τα χρώματα και οι συνδυασμοί τους στο μακιγιάζ είναι απεριόριστοι.

Αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα μέσα σε ένα κατάστημα καλλυντικών όπου υπάρχει πληθώρα αποχρώσεων σε ρουζ, κραγιόν, foundation, σκιές ματιών κ.α.

Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε σύγχυση ή προβληματισμό στην επιλογή των χρωμάτων στο μακιγιάζ μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να γνωρίζουμε σε ποιόν χρωματικό τύπο ανήκουμε.

Μακιγιάζ σύμφωνα με τον Xρωματικό μας Tύπο

Πιο συγκεκριμένα, όταν λέμε χρωματικό τύπο εννοούμε την απόχρωση του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών μας.

Όσον αφορά τον χρωματικό τύπο του δέρματος ορίζονται δύο κατηγορίες το ψυχρό και το θερμό χρώμα δέρματος.

Στους ψυχρούς τόνους ανήκουν οι γυναίκες οι οποίες έχουν ανοιχτή απόχρωση δέρματος όπως  ανοιχτό ροζ, φαιοπράσινο, αλαβάστρινο ή διάφανο με τάση εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και ως επί το πλείστον, είναι φυσικές μελαχρινές ή ξανθές με μπεζ ή σταχτί απόχρωση μαλλιών.

Τα χρώματα λοιπόν, που συμφωνούν αρμονικά με την ψυχρή απόχρωση δέρματος είναι το ροζ, γκρι, γαλάζιο, μωβ, λεβάντα, φούξια, ψυχρό πράσινο, λουλακί, τυρκουάζ, δαμασκηνί.  

Σε αυτόν τον χρωματικό τύπο καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση γήινων χρωμάτων καθώς όχι μόνο δεν τον κολακεύουν αλλά αντίθετα τον σκοτεινιάζουν και ξεθωριάζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στους θερμούς τόνους ανήκουν οι γυναίκες που έχουν μπεζ-σταρένια, ροδακινί ή σοκολατί επιδερμίδα η οποία σκουραίνει εύκολα με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και συνήθως είναι καστανές, καστανόξανθες  ή ξανθές με χρυσαφί απόχρωση μαλλιών.

Έτσι ,επιλέγονται ζεστοί χρωματισμοί όπως πορτοκαλί, καφέ, κοραλλί, βερικοκί, πράσινο της ελιάς, κόκκινο, κίτρινο, γερανί.

Επειδή, όμως τίποτα δεν είναι απόλυτο στην τέχνη του μακιγιάζ υπάρχουν και περιπτώσεις που σε γυναίκα με ψυχρό χρωματικό τύπο να ταιριάζουν θερμά χρώματα π.χ κόκκινο κραγιόν με σωμόν σκιά ματιών.

Ακόμη, γυναίκες με θερμή σκούρα απόχρωση δέρματος ανεξάρτητα από το αν είναι μελαχρινές ή ξανθές κολακεύονται πολύ από ζεστά χρώματα όπως καφέ σκούρο, μπρονζέ και σκούρο χρυσό.

Ακόμη, γυναίκες με θερμή σκούρα απόχρωση δέρματος ανεξάρτητα από το αν είναι μελαχρινές ή ξανθές κολακεύονται πολύ από ζεστά χρώματα όπως καφέ σκούρο, μπρονζέ και σκούρο χρυσό.

Έτσι, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ‘’αθόρυβο’’ και διακριτικό μακιγιάζ θα χρησιμοποιήσουμε χρώματα συγγενικά μεταξύ τους αλλά και με τον χρωματικό μας τύπο π.χ μωβ και γαλάζιο για ψυχρούς τόνους δέρματος ή πράσινο της ελιάς και πορτοκαλί για θερμούς.

Aν θέλουμε ένα αποτέλεσμα πιο εξεζητημένο με ένταση θα διαλέξουμε  αντίθετα μεταξύ τους χρώματα π.χ ροζ κραγιόν με λαδί σκιά ματιών προσπαθώντας πάντα να αποφύγουμε την υπερβολική ποσότητα, η οποία μπορεί να δώσει ένα κραυγαλέο αποτέλεσμα στο συνταίριασμα διαφορετικών κατηγοριών χρωμάτων.

Νατάσα Παπαγεωργάκη
Αισθητικός – Κοσμετολόγος
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραλοιφή και Ευεργετικές Iδιότητες

Αντιγήρανση – Πώς να Εξομαλύνετε τις Ρινοχειλικές Πτυχές;

Πώς να Αποκτήσετε Σαρκώδη Χείλη με Φυσικό Τρόπο

d.tsagkrinos

Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Σακούλες και τους Μαύρους Κύκλους

d.tsagkrinos

Πρόληψη και Διόρθωση των Σημαδιών Γήρανσης

yoadmin

Ιαματικό Νερό – Γιατί Είναι Απαραίτητο το Καλοκαίρι

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ