Υγεία & Ομορφιά
Λεύκη Μία Παρεξηγημένη Ασθένεια
Λεύκη - Μία Παρεξηγημένη Ασθένεια
Επικαιρότητα

Λεύκη – Μία Παρεξηγημένη Ασθένεια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Λεύκη, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Δέρμα-Λόγος: o Δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Δέρμα!», δίνει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την ασθένεια της Λεύκης.

Λεύκη Μία Παρεξηγημένη Ασθένεια

Η Λεύκη είναι μία διαταραχή του χρώματος του Δέρματος, η οποία οφείλεται σε καταστροφή των μελανοκυττάρων.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, είναι η εμφάνιση λευκών κηλίδων, σε διάφορα σημεία του σώματος.

Χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους, τη Γενικευμένη Λεύκη, την Τμηματική Λεύκη και την Εντοπισμένη ή Εστιακή Λεύκη και εμφανίζεται περίπου σε ίδια συχνότητα, σε ανθρώπους όλων των χρωμάτων του δέρματος και των φυλών.

Χρήσιμες πληροφορίες για την ασθένεια:

1. Η Λεύκη δεν είναι μεταδοτική και δεν απειλεί τη ζωή του πάσχοντος.

2. Οι ασθενείς με Λεύκη πρέπει να προστατεύουν το Δέρμα τους από τον ήλιο, με τη χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας.

3. Πρέπει να αποφεύγεται το solarium και οι αντίστοιχοι ηλιακοί λαμπτήρες.

4. Δεν είναι επώδυνη και δεν έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία, ωστόσο, μπορεί να έχει συναισθηματικές και ψυχολογικές συνέπειες.

5. Οι ασθενείς με Λεύκη δεν πρέπει να κάνουν τατουάζ, διότι αργότερα μπορεί να εμφανίσουν Λεύκη στο συγκεκριμένο σημεία.

Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι συνήθως μακροχρόνιες, η επιλογή του είδους της θεραπείας, εξαρτάται από τον αριθμό των βλαβών, το μέγεθος τους και την εντόπιση τους και οι θεραπείες μπορεί να είναι τοπικές, συστηματικές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, χειρουργικές.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχητική Αύξηση στα Κρούσματα του Καρκίνου

admin

Άνδρες με Χαμηλά Επίπεδα Τεστοστερόνης Μπορεί να Έχουν Υψηλότερο Κίνδυνο Σοβαρής Νόσησης από COVID-19

Πάνω από 40 Εκατομμύρια Άτομα Έχουν Μολυνθεί από τον Κορωνοϊό Παγκοσμίως

Όταν οι Έλληνες Λοιμωξιολόγοι και Μικροβιολόγοι Γνώρισαν τον Κορωνοϊό

admin

Οι Χώρες όπου η Πανδημία Μειώνεται Μπορεί να Αντιμετωπίσουν μια Δεύτερη Κορύφωση

admin

Η Μακρόχρονη Χρήση Φαρμάκων για την Αϋπνία δεν Φέρνει Καλύτερο Ύπνο

Τουλάχιστον 400 ευρώ τον Χρόνο Ξοδεύουμε για Φάρμακα

admin

Η Συσχέτιση της Βιταμίνης D με τον Κορωνοϊό

admin

Κορωνοϊός – Συμπτώματα Κλειδιά η Απώλεια Γεύσης και Όσφρησης

admin

Οι Δαπάνες για το Φάρμακο

admin

Από 1η Μαΐου Αίρεται η Υποχρέωση Επίδειξης Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και Νόσησης

Κορωνοϊός – Υποχρεωτική Χρήση Μάσκας σε Καταστήματα Λιανικής και Υπηρεσίες

admin