Υγεία & Ομορφιά
Κουρκουμάς Το Μπαχαρικό της Υγείας
Κουρκουμάς - Το Μπαχαρικό της Υγείας - 1
Διατροφή

Κουρκουμάς – Το Μπαχαρικό της Υγείας

Ο κουρκουμάς είναι ένα ινδικό μπαχαρικό με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ενάντια στις διαταραχές του πεπτικού συστήματος, στο έλκος, στις δερματικές βλάβες και στις φλεγμονώδεις ασθένειες, ενώ τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει ανακαλύψει και αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Κουρκουμάς Το Μπαχαρικό της Υγείας

Το μπαχαρικό κουρκουμάς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση.

Ωστόσο, είναι ένα από τα κύρια συστατικά του μπαχαρικού κάρυ, μίγμα που χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική κουζίνα.

Μερικές φορές λόγω του κίτρινο-πορτοκαλί χρώματός του χρησιμοποιείται ως βαφή, κυρίως από τους μοναχούς βουδιστές.

Αποτελεί την πηγή του χρώματος Ε100 που βρίσκουμε σε διάφορα τρόφιμα.

Ορισμένες ιδιότητές του οφείλονται στην κουρκουμίνη, η οποία περιέχει ένα μόριο με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Ένα Φυσικό Φάρμακο ενάντια στις Πεπτικές Διαταραχές

Χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τον κουρκουμά για διάφορα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, όπως καούρα, φούσκωμα και διάρροια.

Διεγείρει την διαδικασία της πέψης αυξάνοντας την έκκριση της χολής στο στομάχι.

Είναι επίσης πολύ χρήσιμο κατά των φλεγμονών και των πόνων του στομαχιού.

Κουρκουμάς, Το Αντιφλεγμονώδες

Τα αντιοξειδωτικά μόρια του κουρκουμά, οι κουρκουμίνες, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φλεγμονή εμπλέκεται σε πάρα πολλές ασθένειες, αυξάνοντας έτσι τις ενδείξεις του κουρκουμά.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει την δράση του κατά των πόνων της αρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ελκώδους κολίτιδας.

Επιπλέον, θετικές ενδείξεις έχει η χρήση του σε διάφορες άλλες παθήσεις, όπως άσθμα, βήχας, επιληψία, ακράτεια και δερματικά προβλήματα.

Οι γυναίκες μπορούν να τον χρησιμοποιούν για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου αλλά και κατά τη περίοδο του θηλασμού για την τόνωση της ροής του γάλακτος.

Κατά του Καρκίνου;

Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου είναι αρκετά χαμηλή στους κατοίκους των Ασιατικών χωρών, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κουρκουμά, ενώ κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αποτρέπει την δημιουργία υποτροπών του καρκίνου.

Η κουρκουμίνη εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου.

Οι μελέτες συνεχίζονται ακόμη όσον αφορά τον τομέα θεραπείας και πρόληψης του καρκίνου αλλά και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Στην πράξη, ο κουρκουμάς δεν έχει ιδιαίτερη γεύση.

Είναι καλό όμως να γνωρίζετε ότι όταν αναμειγνύετε με μαύρο πιπέρι, πέρα από τη γεύση, αυξάνονται και οι επιδράσεις του για την υγεία.

Μόνο του είναι δύσκολο να απορροφηθεί από το σώμα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να διαλύεται σε λάδι ή να χρησιμοποιείται σε σάλτσες, σούπες, λαχανικά, ρύζι ή λαχανικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιταμίνη D: Πότε και Πώς Πρέπει να Χορηγείται

yoadmin

Σε Ποιες Τροφές θα Βρείτε Ω3 Λιπαρά Οξέα και Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

a.alefragkis

Επιβλαβείς Τροφές για τον Οργανισμό

Evi Makavelou

Αλλαντικά – Πόσο Επικίνδυνα Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Τι να μην Τρώτε πριν Βγείτε στην Παραλία;

Evi Makavelou

Κοιλιακό Λίπος – Τροφές για να το Κάψετε

a.alefragkis

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για το Σελήνιο

Υψηλή Χοληστερόλη – Συμπτώματα και Διατροφή

Κατανάλωση Αλλαντικών: Πόσο Απειλητική Είναι για την Υγεία;

Vasiliki Tsantila

Γλυκοπατάτα – Τα Οφέλη της

Evi Makavelou

Προβλήματα Καρδιάς από Κατανάλωση Αναψυκτικών

yoadmin

Πώς θα Επιλέξετε το Κατάλληλο Τσάι για Εσάς;

a.alefragkis